Torsdag 29 juli 2021

Nordsverige

De nya rekommendationerna innebär bland annat att fler kan sitta tillsammans på serveringsställen. Foto: PIXABAY

Så blir lättnaderna 1 juli

1 juli kommer flera restriktioner med anledning av pandemin att mildras eller tas bort, bekräftar regeringen och Folkhälsomyndigheten.

SVERIGE · Published jun 28, 2021 at 14:28

Det innebär bland annat att rekommendationen att enbart träffa människor i en mindre krets ersätts med en rekommendation att tänka på att vidta smittskyddsåtgärder om man träffar personer utanför den mindre kretsen.

Regleringen att öppettider för utetällen försvinner och på uteserveringar får sällskap vara hur stora som helst medan de inomhus nu får bestå av upp till åtta personer.

För evenemang inomhus höjs gränsen till 50 personer, eller 300 personer med anvisade sittplatser, och utom hus 600 eller 3 000 beroende på om deltagarna har anvisade sittplatser eller ej. Motionslopp för ha 900 deltagare och demonstrationer 1 800.

Läs mer om rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Villa i lågor i Kramfors

KRAMFORS En villa på Alaskavägen i Kramfors fattade eld på lördagskvällen. Det handlar, enligt inre befäl på Räddningstjänsten i länet om en fullt utvecklad brand.
Nordsverige rekommenderar

Hovrätten fastställde livstidsdom för mordet

SOLLEFTEÅ Den 47-årig kvinna från en by i västra Sollefteå, som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord, får nu sin dom fastställd av hovrätten.

Fängelset totalrenoveras

HÄRNÖSAND Det är nu klart att det blir byggföretaget PEAB som får uppdraget att bygga om och renovera den tidigare riksanstalten i Härnösand.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport