Måndag 18 oktober 2021

Nordsverige

Smittskyddsläkare Hans Boman. Foto: REGION VÄSTERNORRLAND

Regionen: Viktigt med tredje dos för de äldsta

Regionen har börjat arbetet med en tredje dos vaccin för de som löper störst risk att bli allvarligt sjuka av covid-19.

LÄNET · Published sep 30, 2021 at 08:21

– Inom ett par veckor återkommer vi med mer info om hur vi ska organisera arbetet med att ge tredje dosen i Västernorrland, säger Hans Boman, smittskyddsläkare i Region Västernorrland.

För övriga är det däremot inte aktuellt med någon ytterligare dos i nuläget.

– Skyddet mot svår sjukdom och död i covid-19 är fortfarande gott i alla vaccinerade grupper. Men man har sett att effekten av vaccinationerna som genomfördes tidigast i vaccinationsprogrammet börjar avta, främst bland personer som är 80 år och äldre. Därför är det viktigt att de får en tredje vaccindos nu under hösten, säger Hans Boman.

De som däremot inte vaccinerat sig alls uppmanas fortfarande att vaccinera sig.

– Det absolut bästa är att vaccinera sig. Ovaccinerade löper inte bara större risk att smittas själva, utan även att smitta andra, säger han.

Fler nyheter från Ångermanland
Nordsverige rekommenderar

Banker utfrågas i Junsele

JUNSELE Junsele Företagarförening har inbjudit banker och 700 företagare i Junsele och kringliggande samhällen till en bankdag på Forum i Junsele den 9 november. – Vi har hört...

Visionen om ett sjukhus blev bara ett luftslott

KRAMFORS Det blev ett rejält bakslag för visionen om att göra om Hammars gamla sjukhem till sjukhus. Ett bolag i fritt fall - så beskriver den nya styrelsen bolaget, som var...
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport