Onsdag 16 oktober 2019

Nordsverige

Den politiska ledningen är nu beredd att träffa representanter för ockupanterna. Foto: LENNART LUNDBERG

Politiker beredda träffa ockupanterna

Det är nu klart att det blir en träff mellan representanter för ockupanterna och för Föreningen Framtidens akutsjukhus och den politiska ledningen. Ett datum är nu sagt för träffen.

sollefteå · Published feb 6, 2019 at 10:40

Men för ockupanternas sida innebär det inte att man tänker sluta ocksupera. Inte innan man fått ett beslut om att BB och akut verksamhet återöppnar på sjukhuset.

–Vi ger oss aldrig, säger Barbro Mikaelsson, från ockupationen.

– Vi välkomnar att den politiska majoriteten till sist vill inleda vad som tycks vara en seriös och strukturerad dialog med de föreningar som företräder BB-ockupationen och jag medverkar gärna i dessa dialoger från oppositionens sida, säger oppositionsrådet Jonny Lundin (C).

Den 21 februari kommer ett första dialogmöte att hållas mellan den nya politiska ledningen i Region Västernorrland och företrädare för föreningen BB-ockupationen och föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus.

– Syftet med mötet är att inleda en dialog som förhoppningsvis kan leda till ökat förtroende och ett konstruktivt samtalsklimat. Vi behöver helt enkelt börja prata med varandra, säger regionråd Glenn Nordlund (S).

Läs mer i Nordverige den 14 februari och på Nordsverige.se

Alkohol är en orsak till cancer

ÖRNSKÖLDSVIK Alkohol är den klart största riskfaktorn för bröstcancer bland kvinnor och största enskilda riskfaktorn för tjocktarmscancer för både kvinnor och mängd. I...

Teaterförening vann stort

KRAMFORS Full pott. Det blev resultatet för Höga Kusten Teaterförening vid Joyfest, den stora internationella teaterfestivalen i Kiev.

BB Sollefteå diskuterades på Centerstämman

SOLLEFTEÅ Sollefteå har varit exempel när Centern ställde sig bakom barnmorskeledda kliniker på sin stämma.

Tusenlappen är nivå för bistånd

ÅNGERMANLAND I runda slängar kring tusenlappen. Där ligger nivån för kommunernas bistånd per invånare om det räknas för Ångermanland totalt. Mellan Ångermanlands olika kommuner...