Lördag 8 augusti 2020

Nordsverige

Den politiska ledningen är nu beredd att träffa representanter för ockupanterna. Foto: LENNART LUNDBERG

Politiker beredda träffa ockupanterna

Det är nu klart att det blir en träff mellan representanter för ockupanterna och för Föreningen Framtidens akutsjukhus och den politiska ledningen. Ett datum är nu sagt för träffen.

sollefteå · Published feb 6, 2019 at 10:40

Men för ockupanternas sida innebär det inte att man tänker sluta ocksupera. Inte innan man fått ett beslut om att BB och akut verksamhet återöppnar på sjukhuset.

–Vi ger oss aldrig, säger Barbro Mikaelsson, från ockupationen.

– Vi välkomnar att den politiska majoriteten till sist vill inleda vad som tycks vara en seriös och strukturerad dialog med de föreningar som företräder BB-ockupationen och jag medverkar gärna i dessa dialoger från oppositionens sida, säger oppositionsrådet Jonny Lundin (C).

Den 21 februari kommer ett första dialogmöte att hållas mellan den nya politiska ledningen i Region Västernorrland och företrädare för föreningen BB-ockupationen och föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus.

– Syftet med mötet är att inleda en dialog som förhoppningsvis kan leda till ökat förtroende och ett konstruktivt samtalsklimat. Vi behöver helt enkelt börja prata med varandra, säger regionråd Glenn Nordlund (S).

Läs mer i Nordverige den 14 februari och på Nordsverige.se

Trygghetsboende närmare en lösning

Nordingrå Görel Thurdin skulle vid 78 års ålder kunna ta det väldigt lugnt tillsammans med maken Ernst i idylliska Bönhamn efter en mycket framgångsrik karriär inom det...