Fredag 10 april 2020

Nordsverige

Nytt VM-guld till Ebba Andersson

Det blev som väntat ett nytt guld till Ebba Andersson i U-23-VM som nu går i Tyskland. På torsdagsförmiddagen krossade hon allt motstånd och vann 15-kilometerloppet i fri stil med 37 sekunder.

TYSKLAND · Published mar 5, 2020 at 10:46

Och det blev en total utklassning av de svenska U-23-damerna eftersom det blev en helsvensk pall med Moa Lundgren på silverplats och Emma Ribom som trea.

Efter ett par kilometer försvann Ebba Andersson från alla övriga åkare inklusive de svenska tjejerna. Efter en stund bildades en andra grupp med Moa Lundgren , Emma Ribom och en fransk löpare. Men avståndet växte hela tiden och Ebba vann överlägset.

Idag var det soligt och fina spår och det var ingen nackdel att ligga först.

Detta innebär att Ebba Andersson hållit för favorittrycket och tagit sina två guld. Det är troligt att hon nu åker hem eftersom hon är anmäld att delta i Holmenkollens tremilslopp på lördag.

Ebba Andersson Foto: KJELL OLAUSSON ARKIV

Skarpt brev till myndighet

SOLLEFTEÅ Migrationsverket glesar ut i asylboendena för att minska risken för smittspridning. Detta har föranlett en sträng skrivelse till Migrationsverket från Sollefteå kommun....

Flyttade på coronasmittad

MELLANSEL Glesare på asylboenden minskar smittspridningen. Det är Migrationsverkets inställning i coronatider, vilket föranlett förflyttning av asylsökande. Därav har myndigheten...