Måndag 12 april 2021

Nordsverige

Nu kan de som fyllt 75 boka vaccinering mot covid-19 i Västernorrland. Foto: ARKIV

Nu kan 75 plus boka vaccin

Vaccineringen går framåt. Från och med nu öppnas vaccinbokningar för de som fyllt 75. Förra veckan var det 78 eller över som var gränsen för att kunna vaccinera sig mot covid-19

LÄNET · Published apr 1, 2021 at 17:50

Nu kan den som fyllt 75 år eller är äldre boka tid för vaccination mot covid-19. Tidbokningen öppnar successivt runt om i länet de närmaste dagarna.

Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendation vaccineras de äldsta först. I början av veckan kunde regionen starta tidigare än beräknat med att vaccinera personer som fyllt 78 år. Nu släpper vi på nästa grupp: Personer som är 75 år och äldre.

- Jag är glad att vaccinationsarbetet löper på så bra att vi nu kan öppna upp för allt yngre personer, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare, Region Västernorrland, på RVN:s hemsida.

Tidböckerna öppnar successivt under de närmaste dagarna och det kan se olika ut för olika vaccinationslokaler. I nästa vecka drar själva vaccinationerna av åldersgruppen igång – också det successivt och utifrån de olika lokalernas förutsättningar.

Till och med vecka tolv hade 43 400 vaccindoser givits i Region Västernorrland. Fler åldersgrupper släpps på för vaccinering under april.

Fler nyheter från Ångermanland
Nordsverige rekommenderar

Överlevde trots ambulansbrist

GULSELE Tomas Enderlein, 74, i Gulsele, ett par mil från Junsele, såg döden i vitögat den 18 februari i år när han plötsligt drabbades av något som visade sig vara...