Måndag 18 oktober 2021

Nordsverige

Nu får vissa tredje vaccindos

Nu har arbetet med en tredje vaccindos mot covid-19 för de som har hemsjukvård eller bor på särskilda boenden inletts i Västernorrland.

LÄNET · Published okt 6, 2021 at 15:56

– Det är svårt att ge en regionövergripande bild, eftersom vi utför det här i samarbete med kommunerna. Men sammantaget bör vara i gång överallt inom en vecka och fortsätta upp till en månad innan vi är klara med de här grupperna, säger Anna-Lena Lundberg, områdesdirektör i Norr.

Exakt upplägg kan variera beroende på var i länet man bor, vissa kommer att vaccineras på hälsocentral och andra i hemmet.

– Problemet är inte att vi saknar vaccin, utan att vi har inte tillräckligt med personal som kan ordinera och vaccinera. De medarbetare som frigjordes för att vaccinera när vi hade de stora vaccinationsenheterna har nu gått tillbaka till sina ordinarie arbeten. Det är dock bra att det finns kvar flera pensionerade distriktssköterskor, säger Anna-Lena Lundberg.

Fler nyheter från Ångermanland
Nordsverige rekommenderar

Banker utfrågas i Junsele

JUNSELE Junsele Företagarförening har inbjudit banker och 700 företagare i Junsele och kringliggande samhällen till en bankdag på Forum i Junsele den 9 november. – Vi har hört...

Visionen om ett sjukhus blev bara ett luftslott

KRAMFORS Det blev ett rejält bakslag för visionen om att göra om Hammars gamla sjukhem till sjukhus. Ett bolag i fritt fall - så beskriver den nya styrelsen bolaget, som var...
Sport