Lördag 4 juli 2020

Nordsverige

Foto: PRESS/PATRIK SVEDBERG

Nordingråbon får fängelse för "barmhärtighetsmord"

NORDINGRÅ · Published nov 18, 2019 at 13:33

Fängelse i ett år och fem månader. Det blev domen för den dråpmisstänkte Nordingråbon som hjälpt sin svårt ME-sjuka fru att dö. Händelsen uppdagades i mars då mannen ringde 112 och berättade vad som hänt.

Tingsrätten menar att det finns förmildrande omständigheter i fallet, något som gör att han inte döms till ett längre fängelsestraff för dråpet. I domen skriver tingsrätten att syftet med mannens handlade var att hjälpa kvinnan och befria henne från fortsatt lidande.

Det anses klarlagt att hans handlade enbart föranletts av omtanke om och kärlek till kvinnan. Gärningen har vidare utförts först sedan hennes eget planerade självmordsförsök hade misslyckats.

Flytt till nya lokaler för bygghandeln i Bredbyn

BREDBYN Nordemans Järn i Bredbyn ska flytta. Till hösten väntar nya lokaler efter väg 348 i höjd mellan infarten till Återvinningen och Anundsjö Byggnads AB. – Det är klart det...

Nya vårdutbildningar på folkhögskolor

Hola Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör och behandlingsassistent. Det är några av de utbildningar som nu startart på Hola folkhögskola. Örnsköldsviks folkhögskola kommer att...