Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Mycket ojämn personaltäthet på fritids

Länet · Published maj 14, 2019 at 06:15

Örnsköldsvik, Sollefteå och Sundsvall ligger alla betydligt under det nationella genomsnittet när det gäller personaltäthet på fritidshem – medan exempelvis Kramfors och Härnösand ligger bättre till.

– Det största problemet för fritidshemmen är att det inte är likvärdigt, inte ens inom en kommun eller ett skolområde, säger Carin Falkner, lektor i pedagogik, och fortsätter:

– De som jobbar i fritidshemmen, särskilt de som har lärarutbildning, har väldigt många arbetsuppgifter. De har ett mycket intensivt arbete.

I dag tisdag är det Fritidshemmens dag. Foto: PIXABAY

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...