Lördag 7 december 2019

Nordsverige

Mogårn är outnyttjade lokaler för kommunen, men lokaler som ska säljas. Foto: MARIA BOSTRÖM

Lyfte Mogårns framtid i kommunfullmäktige

Sedan Mogårn tömdes i april 2018 har lokalen stått i stort sett tomma, förutom som hemtjänstlokal. Nu har Linnéa Berggren, m, i en interpellation ställt frågan kring fortsatta tanken med Mogårn.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published nov 29, 2019 at 10:15

I måndagens kommunfullmäktige i Örnsköldsvik var Mogårn en av punkterna på dagordningen, då utifrån en interpellation. I denna lyfte Linneá Bergren, m, följand efrågor.

• Finn det någon plan att utnyttja denna byggnad för annan kommunal verksamhet?

• Finns det planer om att sälja denna byggnad samt tillhörande tomt?

– Svaren är ganska korta. När det gäller lokalerna finns det inga behov av lokaler rör kommunal verksamhet, utan nu går vi vidare med försäljning, meddelade Per Nylén, s, som svar på frågorna.

Tiden som hittills tagit för hanteringen av Mogårns framtid var något som Linnéa Berggren tog fasta på.

– Redan när lokalerna tömdes den 27 april 2018, redan då i april visste man att försäljning av Mogårn skulle ske. Nu är det november 2019. Ska det ta nästan två år innan en försäljning äger rum?, undrade Linnéa som tyckte att tre år och med en driftskostnad på 40 000 kronor i månaden var anmärkningsvärt lång tid för en försäljning.

– Man kan önska att det skulle gå fortare, men vi har prövat de andra spåren, konstaterade Per Nylén som konstaterade att lokalen ska säljas.

Arne är kvitt förvaltarskapet

SELTJÄRN Nu är det över. Förvaltarskapet har hävts. Det har varit lite drygt ett års kamp för Arne Gavelin som sattes under förvaltare i november ifjol. I dag har Ångermanlands...

Miljonregn över Skuleberget

SKULE Tillväxtverket går in med 19 miljoner kronor till jättesatsningen på Skulebergets utveckling. Beskedet innebär att arbetet med en ny liftanläggning, downhill-bana,...

Bolag kräver ny upphandling

SOLLEFTEÅ Bolaget Feka Partner AB i Sollefteå kräver att Sollefteå kommun gör om upphandlingen för elarbeten. Feka Partner vänder sig mot de negativa omdömen som kommunala...