Torsdag 28 maj 2020

Nordsverige

Mogårn är outnyttjade lokaler för kommunen, men lokaler som ska säljas. Foto: MARIA BOSTRÖM

Lyfte Mogårns framtid i kommunfullmäktige

Sedan Mogårn tömdes i april 2018 har lokalen stått i stort sett tomma, förutom som hemtjänstlokal. Nu har Linnéa Berggren, m, i en interpellation ställt frågan kring fortsatta tanken med Mogårn.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published nov 29, 2019 at 10:15

I måndagens kommunfullmäktige i Örnsköldsvik var Mogårn en av punkterna på dagordningen, då utifrån en interpellation. I denna lyfte Linneá Bergren, m, följand efrågor.

• Finn det någon plan att utnyttja denna byggnad för annan kommunal verksamhet?

• Finns det planer om att sälja denna byggnad samt tillhörande tomt?

– Svaren är ganska korta. När det gäller lokalerna finns det inga behov av lokaler rör kommunal verksamhet, utan nu går vi vidare med försäljning, meddelade Per Nylén, s, som svar på frågorna.

Tiden som hittills tagit för hanteringen av Mogårns framtid var något som Linnéa Berggren tog fasta på.

– Redan när lokalerna tömdes den 27 april 2018, redan då i april visste man att försäljning av Mogårn skulle ske. Nu är det november 2019. Ska det ta nästan två år innan en försäljning äger rum?, undrade Linnéa som tyckte att tre år och med en driftskostnad på 40 000 kronor i månaden var anmärkningsvärt lång tid för en försäljning.

– Man kan önska att det skulle gå fortare, men vi har prövat de andra spåren, konstaterade Per Nylén som konstaterade att lokalen ska säljas.

Morddömd vill bli friad

MELLANSEL I september ifjol inträffade ett knivdåd där en man omkom. Nu vill den man som dömdes för dådet i både tingsrätt och hovrätt att även Högsta domstolen tar upp ärendet.

Krambo efterskänker butikernas lokalhyra

KRAMFORS Utbrottet av covid-19 har slagit hårt mot flera svenska branscher. En stor kostnadspost är den hyra som många hyresgäster nu har svårt att betala. Därför efterskänker...

Hundar tävlar virtuellt

SOLLEFTEÅ Draghundsföreningen Lag 42 Team Sollefteå bjuder in till en virtuell draghundstävling den 30 maj. Redan har över 8 000 intresseanmälningar inkommit via föreningens...

Tufft läge för förening

RAMVIK Från att ha varit ett ställe med liv och rörelse är det nu tyst och stilla i Ramviks  anrika folkets hus. Ingen musik tonar ut på kvällarna och parkeringen ligger öde....