Onsdag 5 augusti 2020

Nordsverige

Många vill både sälja och köpa fritidshus i sommar. I Västernorrland är utbudet av fritidshus större än i övriga landet. Foto: SUSANNHE MELIN

Länet går mot strömmen på fritidshusmarknaden

Under våren har antalet fritidshus till salu i Västernorrlands län ökat med 25 procent. I landet som helhet, har antalet fritidshus till salu istället minskat med 23 procent.

Länet · Published jul 1, 2020 at 11:15

– Reserestriktionerna i samband med coronapandemin har bidragit till att många som tidigare gått i tankar om att sälja sitt fritidshus skjutit fram sina planer. Det har minskat utbudet i landet kraftigt, samtidigt som efterfrågan av samma anledning har stärkts rejält. Så nu är det verkligen säljarens marknad, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedlingar har kartlagt antalet fritidshus till salu på bostadssajten Hemnet under Mars-Maj 2019 och Mars-Maj 2020.

Kartläggningen visar på en markant ökning av antalet fritidshus till salu i Västernorrlands län, en ökning som tog sin början i mitten av April.

För den som är i färd med att sälja sitt fritidshus, tipsar Länsförsäkringar fastighetsförmedlingen om att ha besiktningsprotokoll och försäkringsbekräftelse i ordning redan vid visningen. Att ta tillvara på sommarvädret för att visa grönytor och uteplats från sin bästa sida genom en klipps gräsmatta och städad uteplats kan också öka intresset.

Trygghetsboende närmare en lösning

Nordingrå Görel Thurdin skulle vid 78 års ålder kunna ta det väldigt lugnt tillsammans med maken Ernst i idylliska Bönhamn efter en mycket framgångsrik karriär inom det...

Osäker framtid för Österåsen

SOLLEFTEÅ Idag onsdag har personalen på Österåsen kallats till information om framtiden för verksamheten inom livsstilsmedicin. På torsdag har kommunledningen kallats för att...