Torsdag 21 februari 2019

Nordsverige

Inget stöd till Brattsjö efter skogsbränder

Skogsägare i Brattsjö och andra skogsägare i Ångermanland får inte del av det stöd som går till skogsägare efter de stora skogsbränderna i somras.

ANUNDSJÖ · Published okt 9, 2018 at 12:20

Skogsstyrelsen anser att Ångermanland är för litet drabbad.

Detta trots att branden i Brattsjö räknades som mycket allvarlig och svårtsläckt och hade ett nationellt intresse.

Skogsägare som drabbats av sommarens bränder i Dalarna, Gävleborg och Jämtland, men inte Ångermanland, ska få ekonomiskt stöd.

Dessutom ska de få ett särskilt stöd för att transportera och såga det brandskadade virket. Det förslaget lämnar Skogsstyrelsen över till regeringen.

Skogsstyrelsen vill att berörda skogsägare i Dalarna, Gävleborg och Jämtland ska kunna få ta del av stödet Detta eftersom Skogstyrelsen anser att den samlade effekten av många och stora bränder har haft störst påverkan där, både på det regionala samhället och skogssektorn..

Stödet gäller merkostnader som inte täcks av försäkringsbolag eller andra delar av regeringens stödpaket.

Utomhusmatlagning med helhetstänk

ARNÄSVALL Intresset för utelivet och inte minst uteplatsen och maten är på tydligen uppgång. – Vi ser att intresset vuxit ganska kraftigt de senaste fem åren, säger Anna...

Fler tidiga sommarjobb att söka

KRAMFORS Redan nu finns det många sommarjobb att söka i landet. Vanligast är jobb inom sjukvård och omsorg som står för hälften av alla lediga platser. I Västernorrland fanns 787...