Torsdag 28 maj 2020

Nordsverige

Idrottsskola får grönt ljus

SOLLEFTEÅ · Published apr 27, 2020 at 06:15

Skolverket har godkänt Sollefteå kommuns ansökan om nationell idrottsutbildning för skidskytte och längdskidor på gymnasiet.

Sollefteå Skidgymnasium etablerades redan 1979 och genom åren har många framstående skidåkare och skidskyttar fått sin skolning i spåren på Hallstaberget - och det har lett till både OS- och VM-medaljer.

Skidgymnasiet uppfyllde än en gång kriterierna för att få utbildningen godkänd och kan nu ställa in siktet och valla för en ny terminstart i höst.

Det handlar om två antagningsplatser per år och sex platser totalt för skidskyttarna - och tre antagningsplatser årligen och maximalt nio platser totalt för längdskidåkarna.

I reglementet sägs att den sökande som anses ha bäst förutsättning att tillgodogöra sig respektive utbildning ska ges företräde vid urval till utbildningen.

Utbildningarna har tillstyrkts av Svenska Skidförbundet och Svenska Skidskytteförbundet.

Morddömd vill bli friad

MELLANSEL I september ifjol inträffade ett knivdåd där en man omkom. Nu vill den man som dömdes för dådet i både tingsrätt och hovrätt att även Högsta domstolen tar upp ärendet.

Erik Daniels vandringsled genom djupa skogar

NORA Tack vare ideella insatser från Nora hembygdsförening och stöd från Skogsstyrelsen har Erik Daniels led kunnat fulländas. Leden binder samman de kojor den säregne...

Hundar tävlar virtuellt

SOLLEFTEÅ Draghundsföreningen Lag 42 Team Sollefteå bjuder in till en virtuell draghundstävling den 30 maj. Redan har över 8 000 intresseanmälningar inkommit via föreningens...