Måndag 10 augusti 2020

Nordsverige

Idrottsskola får grönt ljus

SOLLEFTEÅ · Published apr 27, 2020 at 06:15

Skolverket har godkänt Sollefteå kommuns ansökan om nationell idrottsutbildning för skidskytte och längdskidor på gymnasiet.

Sollefteå Skidgymnasium etablerades redan 1979 och genom åren har många framstående skidåkare och skidskyttar fått sin skolning i spåren på Hallstaberget - och det har lett till både OS- och VM-medaljer.

Skidgymnasiet uppfyllde än en gång kriterierna för att få utbildningen godkänd och kan nu ställa in siktet och valla för en ny terminstart i höst.

Det handlar om två antagningsplatser per år och sex platser totalt för skidskyttarna - och tre antagningsplatser årligen och maximalt nio platser totalt för längdskidåkarna.

I reglementet sägs att den sökande som anses ha bäst förutsättning att tillgodogöra sig respektive utbildning ska ges företräde vid urval till utbildningen.

Utbildningarna har tillstyrkts av Svenska Skidförbundet och Svenska Skidskytteförbundet.

Ikonisk bro blir ett turistnav

NYADAL Ziplinebana under Högakustenbron och en glasad hiss upp till pylonens topp är bara några exempel på idéer hotellägaren Mats Löfroth vill genomföra i Nyadal. I höst drar en...

Protester mot vindkraft

SOLLEFTEÅ Wpd Onshore Valberget AB och Eolus Vind AB vill uppföra 18-22 vindkraftverk på Vaberget, 15 kilometer nordväst om Sollefteå. Arbetsgruppen Rädda Vaberget, som av...

Bergtagen av naturen

Yttered-Gallsätter Vikten av ett handskrivet brev ska inte underskattas. Det fick landshövding Berit Högman att i eget gemak ta bilen till Sven Sjölanders handikappvänliga berg...