Lördag 4 juli 2020

Nordsverige

"Att efterdra hjulbultarna är extremt viktigt", säger Stefan Brala. Foto: PRESSBILD

Hundratals däck lossnar varje år

Sverige · Published nov 15, 2019 at 06:15

Vid det här laget har nog de flesta redan bytt till vinterdäck – men hur många har efterdragit bultarna efter att ha kört några mil?

Trygg-Hansa rapporterar att ungefär 100-150 av deras kunder varje år är med om att hjulen lossnar, något som kan vara allt mellan irriterande och livsfarligt beroende på situationen.

– Att efterdra hjulbultarna är extremt viktigt, oavsett om man själv bytt däcken eller om man tagit hjälp av en verkstad. Det är enkelt och behöver bara göras en gång efter ungefär 5–10 mils körning med hjälp av ett fälgkors eller ännu hellre en momentnyckel. Är man osäker på hur man gör kan man alltid kontakta en verkstad, säger Stefan Brala, motorexpert på Trygg-Hansa.

Flytt till nya lokaler för bygghandeln i Bredbyn

BREDBYN Nordemans Järn i Bredbyn ska flytta. Till hösten väntar nya lokaler efter väg 348 i höjd mellan infarten till Återvinningen och Anundsjö Byggnads AB. – Det är klart det...

Nya vårdutbildningar på folkhögskolor

Hola Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör och behandlingsassistent. Det är några av de utbildningar som nu startart på Hola folkhögskola. Örnsköldsviks folkhögskola kommer att...

Här föds företagare

Härnösand För fjärde året i rad har landsbygdsentreprenörerna startat. I är det på förfrågan av Härnösands kommun som den går av stapeln på Sambiblioteket.