Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Foto: LENNART LUNDBERG

Hot stänger gymnasium

Härnösands gymnasium stängt efter hot.

HÄRNÖSAND · Published maj 15, 2019 at 09:52

Under onsdagsmorgonen inkom ett riktat hot mot Härnösands gymnasium. Därför har skolan omedelbart stängts och all personal och alla elever har skickats hem.

Skolans rektorer har under morgonen tagit beslutet att stänga skolan.

Polisen är på plats på skolan och samverkar med skolans ledning.

Samtidigt pågår också en utredning, med bland annat inre spaning, där målet är att identifiera gärningspersonen bakom hotet.

Då hotet fortfarande kvarstår kommer skolan att hållas stängd även torsdag 16 maj. Polisen arbetar för att identifiera den eller de som ligger bakom hotet.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Sommarsalongen hos Kethy Bjesse i Åsäng

NORDINGRÅ En härlig blandning av olika tekniker uppvisas under den pågående sommarsalongen på Millennium Art Galleri i Åsäng. Det är en samlingsutställning med sju medlemmar från...

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Ekologiskt jordbruk ökar

LÄNET Den ekologiskt odlade jordbruksmarken i Västernorrland har ökat med över 70 procent de senaste tio åren. – Nästa steg är att titta på hur vi kan utveckla för fortsatt...