Tisdag 19 mars 2019

Nordsverige

Hägges finbageri i Själevad plockar ner skylten. Foto: MARIA BOSTRÖM

Hägges stänger verksamheten

Bageriets historia sträcker sig ändå från 1956, men nu sluts cirkeln för Hägges finbageri som läggs ned. Senast om ett halvår har den absolut sista kakan rullat ut från bageriet.
– Ja, om ett halvår är det stängt, säger Gunnar Fältstam, vd för Switsbake som äger Hägges finbageri.

SJÄLEVAD · Published okt 25, 2018 at 10:15

Hägges finbageri, som har varit ett av Europas modernaste bagerier med tre produktionslinjer, har under de senaste åren dragits med röda siffror.

En ekonomisk utveckling som till sist har tagit sin tribut på bageriet som därmed läggs ned.

Enligt Gunnar Fältstam var det inget roligt beslut att ta, men förlusten under de senaste åren var det som talade för och slutligen avgjorde nedläggningen.

Nedläggningen påverkar 33 anställda som samtliga sägs upp i Själevad. Personalen har erbjudits nya tjänster på Switsbake i Malmköping, vilket två personer har tackat ja till.

Övriga kommer att gå hem efter en uppsägningstid som varierar mellan en till sex månader.

Vad som kommer att hända med lokalerna när Hägges flyttar ut är oklart, men förhoppningen är att någon annan livsmedelsindustri tar över och flyttar in i fastigheten. Annars står lokalen tom inom kort.

Regeringen hör Sollefteå

STOCKHOLM Regeringen lyssnar på Sollefteå. Men några löften ger man inte. Så går det att sammanfatta det möte som Sollefteå kommuner tillsammans med åtta andra mindre kommuner...

Ny ägare till Stolt fastigheter

JUNSELE Efter tre års funderade slog Stefan Stolt till och sålde sitt bolag och hela fastighetsbeståndet i Junsele. Även Nordsverigehuset i Sollefteå ingår i beståndet och de nya...