Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Hägges finbageri i Själevad plockar ner skylten. Foto: MARIA BOSTRÖM

Hägges stänger verksamheten

Bageriets historia sträcker sig ändå från 1956, men nu sluts cirkeln för Hägges finbageri som läggs ned. Senast om ett halvår har den absolut sista kakan rullat ut från bageriet.
– Ja, om ett halvår är det stängt, säger Gunnar Fältstam, vd för Switsbake som äger Hägges finbageri.

SJÄLEVAD · Published okt 25, 2018 at 10:15

Hägges finbageri, som har varit ett av Europas modernaste bagerier med tre produktionslinjer, har under de senaste åren dragits med röda siffror.

En ekonomisk utveckling som till sist har tagit sin tribut på bageriet som därmed läggs ned.

Enligt Gunnar Fältstam var det inget roligt beslut att ta, men förlusten under de senaste åren var det som talade för och slutligen avgjorde nedläggningen.

Nedläggningen påverkar 33 anställda som samtliga sägs upp i Själevad. Personalen har erbjudits nya tjänster på Switsbake i Malmköping, vilket två personer har tackat ja till.

Övriga kommer att gå hem efter en uppsägningstid som varierar mellan en till sex månader.

Vad som kommer att hända med lokalerna när Hägges flyttar ut är oklart, men förhoppningen är att någon annan livsmedelsindustri tar över och flyttar in i fastigheten. Annars står lokalen tom inom kort.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Kornet Acanthus kom tillbaka till Norrland efter 110 år i USA

Dorotea Hört talas om det norrländska matkornet Acanthus? Inte? Kornet odlades av Jonas Gustafsson och hans hustru Brita Greta vid gården Bergvattnet i Dorotea. Hamnade av en...