Söndag 31 maj 2020

Nordsverige

2015 fick Mattias Lilja Kramfors hedersstipendium för sitt engagemang i kommunens musikliv. Som mest var han med i sju olika band och har anordnat hårdrocksfestivaler i Bollstabruk. Foto: SUSANNHE MELIN

Gratis karnevalsyra i Kramfors till sommaren

I sommar blir det Kramforskarneval som är gratis för alla. Initiativtagaren Mattias Lilja har redan lyckats boka tre lokala artister och fler blir det. Den 12 och 13 juli är det dags.

KRAMFORS · Published jan 11, 2019 at 16:15

Minnesgoda Kramforsbor minns antagligen den sprakande karnevalen som arrangerades på 1990-talet. Karnevalsgeneral var då Kai Nyberg och i samma anda kommer Mattias Lilja gå runt med kollekthåven hos de lokala företagen för att ro festen i hamn.

– Jag gör detta helt ideellt och har många arbetstimmar framför mig men det är förbannat kul också, understryker han.

Tekniska kontoret och kommunen samt polisen är kontaktade och positivt inställda. En hel del band utlovas och annat skojigt runt omkring.

– Kramfors är och har alltid varit en stormakt då det kommer till ruskigt bra artister och band så varför gå över ån efter vatten, fortsätter han.

Banden som är klara och uppträder gratis är Anders Nordström i Psychotic Youth, legendariska Great Hansson och Finger Slinger Band med välkände trubaduren Johan Lindström. Inträdet är gratis och juli månad spikad eftersom juni redan kryllar av festivaler.

– Det är inte meningen att man som flerbarnsfamilj eller fattig pensionär inte ska ha råd att gå ut när det händer något.

"Nu har vi nått toppen på epidemin"

LÄNET Antalet dödsfall av corona ökar nu i Västernorrland. Nu har dödssiffran stigit till 84 personer men enligt smittskyddsläkrare Hans Boman har vi troligen nu nått toppen på...