Torsdag 2 juli 2020

Nordsverige

Frida Karlsson vann världscups-loppet i Holmenkollen på lördagen. Foto: LENNART LUNDBERG

Frida vann i "Kollen*"

Frida Karlsson visar nu att hon är en av världens bästa skidåkare. Detta genom att vinna tre-milsloppet i Holmenkollen.

OSLO · Published mar 7, 2020 at 14:39

Dessutom kom Ebba Andersson på pallen.

Det började som vanligt. Efter några meter försvann den norska världscupledaren Therese Johaug. Sollefteåtrejerna fanns med i den jagade klungan. Som mest var det närmare en minuter mellan ledaren och den jagande gruppen.

De två Sollefteåtjejerna tillsammans med Charlotte Kalla väljer att utnyttja möjligheten till skidbyte. Rätt snart var de tillbaka i klungan och efter ett tag så stack de två sollefteååkarna och på slutet var Frida Karlsson den starkaste. Ebba Andersson tävlingar i U23-VM tog ut sin rätt och Frida kunde dra ifrån.

Hon kom på slutet ifatt Therese Johaug ochg Frida Karlssson kunde på upploppet sprurta ned Therese Johaug.

– Jag kände mig så stark på slutet. Jag var så säker. Det vara ett bra beslut att byta skidor, säger Frida Karlsson till SVT.

Hon hyllar också Ebba Andersson som växeldrog under sista varvet.

–Det här är en lagseger. Det sprudlar, säger hon till SVT.

Det slutade med svenskor på första tredje och fjärdeplats. Charlotte Kalla gjorde sin bästa insats för säsongen.- Men någon chans mot Frida Karlsson hade hon inte. Inte i Holmenkollen.

Spjut hittade på sjöbotten på badplats

KORNSJÖ Bara en tragedi bort. Det kan sägas om de spjut som i tisdags hittades fästa i sjöbotten intill bryggan vid Kornsjöbadet. – Vi blev så chockade. Jag tänkte att det ska...

Nya vårdutbildningar på folkhögskolor

Hola Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör och behandlingsassistent. Det är några av de utbildningar som nu startart på Hola folkhögskola. Örnsköldsviks folkhögskola kommer att...

Åter tillåtet att elda i Västernorrland

LÄNET Nu upphör eldningsförbudet i Västernorrland. Från klockan 16 den 2 juli är det åter fritt fram att elda som vanligt . Men länstyrelsen uppmanar till försiktighet.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport