Fredag 10 april 2020

Nordsverige

Frida Karlsson vann världscups-loppet i Holmenkollen på lördagen. Foto: LENNART LUNDBERG

Frida vann i "Kollen*"

Frida Karlsson visar nu att hon är en av världens bästa skidåkare. Detta genom att vinna tre-milsloppet i Holmenkollen.

OSLO · Published mar 7, 2020 at 14:39

Dessutom kom Ebba Andersson på pallen.

Det började som vanligt. Efter några meter försvann den norska världscupledaren Therese Johaug. Sollefteåtrejerna fanns med i den jagade klungan. Som mest var det närmare en minuter mellan ledaren och den jagande gruppen.

De två Sollefteåtjejerna tillsammans med Charlotte Kalla väljer att utnyttja möjligheten till skidbyte. Rätt snart var de tillbaka i klungan och efter ett tag så stack de två sollefteååkarna och på slutet var Frida Karlsson den starkaste. Ebba Andersson tävlingar i U23-VM tog ut sin rätt och Frida kunde dra ifrån.

Hon kom på slutet ifatt Therese Johaug ochg Frida Karlssson kunde på upploppet sprurta ned Therese Johaug.

– Jag kände mig så stark på slutet. Jag var så säker. Det vara ett bra beslut att byta skidor, säger Frida Karlsson till SVT.

Hon hyllar också Ebba Andersson som växeldrog under sista varvet.

–Det här är en lagseger. Det sprudlar, säger hon till SVT.

Det slutade med svenskor på första tredje och fjärdeplats. Charlotte Kalla gjorde sin bästa insats för säsongen.- Men någon chans mot Frida Karlsson hade hon inte. Inte i Holmenkollen.

Skarpt brev till myndighet

SOLLEFTEÅ Migrationsverket glesar ut i asylboendena för att minska risken för smittspridning. Detta har föranlett en sträng skrivelse till Migrationsverket från Sollefteå kommun....

Flyttade på coronasmittad

MELLANSEL Glesare på asylboenden minskar smittspridningen. Det är Migrationsverkets inställning i coronatider, vilket föranlett förflyttning av asylsökande. Därav har myndigheten...