Torsdag 24 september 2020

Nordsverige

Antalet nyregistrerade bilar har minskat under 2020 - troligtvis på grund av coronapandemin. Foto: ARKIV

Färre nya bilar - men större andel miljöbilar

Från januari till juli 2020 har försäljningen av nya bilar minskat med 21,8 procent jämfört med motsvarande period förra året. Samtidigt växer andelen av de nya bilarna som ger klimatbonus. Detta enligt Trafikanalys.

Sverige · Published aug 11, 2020 at 06:15

Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon visar en minskning både under 2020 i stort och specifikt under juli månad. Detta är troligtvis till följd av en coronaeffekt.

Under juli nyregistrerades 23 804 personbilar samtidigt som 21 562 personbilar avregistrerades. Det innebär en ökning av antalet registrerade personbilar med 2 242 fordon.

Från och med den 1 januari 2020 gjordes en förändring i bonus malus-systemet som påverkar jämförelsen med tidigare år. Det innebar förändring i beskattningen av olika bilar.

Från januari till juli 2020 har miljöbilsförsäljningen ökat i jämförelse med föregående period förra året, trots trenden med nedgång i statistiken. Elbilar ökade med 11, 5 procent, elhybrider med 27,9 procent och laddhybrider med 136,5 procent. Samtidigt hade dieselbilarna den största minskningen med 48,4 procent.

Polarbröd ökar med 20 jobb

BREDBYN Fler arbetstillfällen och fler inflyttande till Anundsjö från Älvsbyn. Då i form av ett 20-tal personer. Det är vad maximeringen av bageriets kapacitet i Bredbyn landar...

Talangjakt för unga i Kramfors

KRAMFORS Årets talangjakt i Kramfors blir digital. Syftet är att främst unga ska hitta ett meningsfullt fritidsintresse och då kan en tävling sporra extra. Det handlar om att...

Arbetet börjar för nya pastoratsindelningen

BREDBYN I kväll, onsdag, hålls ett möte inför den nya pastoratsindelningen inom Örnsköldsviks kommun där Anundsjö-Skorped går samman med Själevad - Björna och Nätra i ett nytt...