Torsdag 13 maj 2021

Nordsverige

Jonas Bolin och Pernilla Carlsson på IVA i Sundsvall. Foto: REGION VÄSTERNORRLAND

"Ett hån mot oss som sliter och kämpar inom vården"

Smittspridningen i Västernorrland är fortsatt hög och pekas ut som en av de områden i Europa med högst smittspridning just nu.

LÄNET · Published apr 26, 2021 at 14:03

En av de som märker det väldigt tydligt är Pernilla Carlsson som jobbar på intensivvårdsavdelningen i Sundsvall som fysioterapeut.

– Det är extremt provocerande att folk inte tar detta virus på större allvar. När jag ser människor som samlas i stora grupper eller inte har på sig munskydd i affären är det som ett hån mot oss som sliter och kämpar inom vården, säger hon.

Fler nyheter från Ångermanland

Vuxenpsyk i Ö-vik läggs ned

ÖRNSKÖLDSVIK Återremissen kunde inte påverka. Nu läggs vuxenpsykiatriska avdelningen i Örnsköldsvik ned. Detta trots ett kraftigt motstånd från oppositionen.

Fortfarande eko av skotten i Ådalen

KRAMFORS Ådalen 31 var en viktig händelse och en tid av mycket motsättningar i samhället. Dramatiken och att militären sköt mot demonstrerande arbetare gav eko runt om i Europa...
Nordsverige rekommenderar

Vindkraftbolagen ger svar

Sollefteå Vindkraftbolagen Wpd och Eolus har i en skrivelse till kommunen besvarat några frågor som uppstått med anledning av att bolagen ansökt om att få bygga högre, men färre,...

Rösträtt en grund för demokrati

SVERIGE En grundtanke med demokrati är att medborgarna ska ha en möjlighet att vara med och tycka till. Därav är den kvinnliga rösträtten en viktig del i en demokrati.

Matcher för unga i länet tidigast i juni

LÄNET Trots regeringens besked i dag om planerade lättningar av restriktionerna från 1 juni, så blir det i Västernorrland aktuellt med tävlingar för barn och unga tidigast efter 4 juni.

100 år sedan kvinnor fick rösta för första gången

Sverige Beslutet togs förvisso 1919, men det var först 1921 som det praktiskt kunde användas. Därför firar demokratin och kvinnliga rösträtten 100 år i år. Ett beslut som...
Sport