Onsdag 3 juni 2020

Nordsverige

Foto: ARKIV/KJELL OLAUSSON

Ebba representerar längdlandslaget

Nu har Ebba Andersson chans att ta hem VM-medaljer. Hon är nämligen uttagen till U23-VM. Detta har också broder Fredrik Andersson som precis som sin syster tävlar för Sollefteå.Däremot saknas Frida Karlsson. Hennes sambo Wilhelm Poromaa är dock uttagen till junior-vi som går samtidigt.

SOLLEFTEÅ · Published feb 19, 2020 at 17:02

Elva  damer och tolv herrar som ska representera det svenska längdlandslaget under JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland den 29 februari till och med sjunde mars.

Tyska Oberwisenthal, ett stenkast från den tjeckiska gränsen, står värd för junior- och U23-VM. Det är en mycket tung trupp som landslagstränare Johan Granath och Ida Ingemarsdotter från utvecklingslaget Team Svenska Spel nu presenterar.

Här ingår Ebba Andersson, som har startat i två VM för seniorer och ett OS, med tre medaljer som följd. Hon har även fem medaljer från JVM. I U23-laget ingår även Emma Ribom, Moa Lundgren och Johanna Hagström, som samtliga är frekvent återkommande i världscupen, där de dessutom placerat sig högt i resultatlistorna.

​– Truppen är en härlig blandning av rutinerade världscupåkare och några debutanter. Vi tror att de meriterade åkarnas erfarenhet kommer vara bra för våra yngre, som kan se och lära, säger ledaren Johan Granath.

Nytt i årets program är att U23-VM avslutas med en mixad stafett där både damer och herrar ingår .

Program J-/U23-VM
lördag 29/2: sprint (F), juniorer
söndag 1/3: sprint (F), U23
måndag 2/35/10 km (K) individuell start juniorer
tisdag 3/310/15 km (K) individuell start U23
onsdag 4/3: 15/30 km (F) masstart juniorer
torsdag 5/3: 15/30 km (F) masstart U23
fredag 6/3: 4x3,3/5 km (K/F) stafett juniorer
lördag 7/3: 5x5 km (K/F) mixad stafett 

En konstnärlig rastplats i Nordingrå återställd

NORDINGRÅ Efter en omfattande restaurering har Anders Åbergs konstverk återinstallerats vid den natursköna rastplatsen i Järestakorsningen.

Maken gjorde dataintrång innan mordet

SOLLEFTEÅ Den man som åtalats, misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin hustru i sängen i parets bostad i Graninge, natten till den 30 januari, gjorde intrång i hustruns dator och...