Måndag 12 april 2021

Nordsverige

Corona får många att se över sin livsstil

Sverige · Published maj 12, 2020 at 06:15

Coronapandemin har tvingat nästan alla att anpassa sig på ett eller annat sätt men kanske får den också människor att ändra sig även efter krisen är över. Enligt en undersökning från försäkringsbolaget If har situationen fått nästan en fjärdedel att vilja se över sitt sparande eller sina utgifter.

– Det är bra att skaffa god koll på sin privata ekonomi. Det värt att lägga ner tid på att se över inkomster, utgifter, sparande och försäkringar, särskilt i dessa oroliga tider. Om din bank inte erbjuder något budgetverktyg så finns det flera appar och tjänster på nätet som erbjuder det. Det kan kännas lugnande och tryggt att ha full överblick över ekonomin, säger Jessica Hjälmered, pressansvarig på If.

Det är inte bara ekonomin som pandemin har ökat intresset för, 18 procent av de tillfrågade säger att de kommer att motionera mer och 14 procent att de ska ätare nyttigare mat. Nästan en femtedel har också börjat tänka mer på miljön.

Fler nyheter från Ångermanland
Nordsverige rekommenderar

IT-trassel kunde ha skadat 870 patienter

LÄNET 870 patienter inom Region Västernorrland utsattes för en potentiell risk för vårdskada sedan det trasslat till sig när Regionen bytte IT-system och patienterna som använde...