Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Valencia Igiraneza och Celia Schäder är fast besluta att bygga upp CUF igen och avser ta debatten med MUF och SSU. Foto: SVEN LINDBLOM

Bygger för CUF lokalt och på länsnivå igen

CUF, Centerns Ungdomsförbund, är på väg att bygga upp verksamheten både lokalt i Örnsköldsvik och på länsplanet efter några års svacka.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published apr 19, 2019 at 10:15

Valencia Igiraneza är länsordförande och Celia Schäder är ordförande i Örnsköldsvik.

De säger att det endast är i Örnsköldsvik som CUF har en fungerande lokalavdelning än så länge.

Men medlemmar finns över hela länet och avsikten är att bilda lokalavdelningar igen.

– För mig var det självklart att gå med i CUF för landsbygdsfrågorna, miljön och det liberala frihetliga inslaget i partiets politik, säger Valenzia Igiraneza. Jag har ingen anknytning till Centern i min familj eller bekantskapskrets utan har valt CUF därför att jag tycker att det är bästa partiprogrammet.

Båda lyssnade intresserat på vad Fredrik Christensson hade att säga i skolfrågorna och säger att de tänker vara uthålliga och så småningom ställa upp som fritidspolitiker om de blir nominerade.

CUF är Centerpartiets ungdomsförbund. Ursprungligen startades det 1917, då som ett ungdomsförbund för Jordbrukarnas Riksförbund. 1962 bytte man namn till Centerns Ungdomsförbund och 2004 formellt till Centerpartiets Ungdomsförbund.

I mitten av 1900-talet var det ett av de största politiska ungdomsförbunden i västvärlden.

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...