Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Nu tar Åsa Ringlöv från Husum över ordförandeskapet för efter Jonny Lundin från Härnösand.

Åsa ordförande för Leader HK

Nu tar Åsa Ringlöv över och leder Leader Höga Kusten som ordförande. Det avgjordes under årsmötet förra måndagen.

ÅNGERMANLAND · Published apr 21, 2019 at 10:15

Under årsmötet för Leader Höga Kusten under förra måndagen kunde Åsa Ringlöv, Husum, väljas in som ny ordförande.

Jonny Lundin, Härnösand, har suttit som ordförande för LAG Leader Höga Kusten sedan 2015, men nu avser han fokusera helt på politiken.

– Jag lämnar med varm hand över ordförandeuppdraget till Åsa som kan bidra med nya perspektiv, säger Jonny Lundin.

Åsa Ringlöv är företagsrepresentant i Landsbygdsgruppen i Örnsköldsviks kommun och har tidigare varit vice ordförande i styrelsen.

– Det känns hedrande att få förtroendet som ordförande för Leader Höga kusten, efter Jonny Lundin som jag har stor respekt för, säger Åsa Ringlöv. Det är jättespännande att nu fortsätta och leda en kompetent styrelse och en professionell personal som målmedvetet arbetar för utveckling, attraktivitet och entreprenörskap genom samverkan. För mig känns det inspirerande att få vara delaktig i ett uppdrag som gör avtryck på lokal som internationell nivå.

Små men ändå viktiga steg i rätt riktning

ÖRNSKÖLDSVIK I vintras blev Örnsköldsvik samiskt förvaltningsområde och kommunen lovade leva upp till förväntningarna. – Jag är väldigt glad att kommunen sträckt sig så långt och...

Sollefteå måste spara jättebelopp

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun måste spara 100 miljoner på en treårsperiod. För att lyckas med det krävs stora besparingar. Nu har kommunens tjänstemannaledning tagit fram många...