Torsdag 4 juni 2020

Nordsverige

Flygbolaget BRA ansöker om rekonstruktion. Foto: ARKIV

Ansöker om rekonstruktion

ÖRNSKÖLDSVIK · Published apr 9, 2020 at 09:09

ÖRNSKÖLDSVIK. Flygbolaget BRA, som bland annat är ett av två bolag som trafikerar Örnsköldsviks flygplats, hotas nu av konkurs och därfär har man ansökt om rekonstruktion.

Samtidigt varslas alla anställda, med undantag för en liten grupp, om uppsägning. Totalt handlar det om 600 arbetstillfällen.

Alla flygningar är sedan i måndags inställda och detta fram till och med den 31:a maj.

– Detta kommer ge oss andrum för att ta fram en långsiktigt hållbar affärsplan. Jag beklagar innerligt hur detta påverkar anställda och kunder, kommenterar Geir Stormorken, flygbolaget BRA:s vd, i ett pressmeddelande. 

Förhoppningen är att en lyckad företagsrekonstruktion gör att en del av personalen kan åternaställas till hösten. Dock inte alla då rekonstruktionsplanen innebär att flygbolaget kommer att krympa. Det innebär att man i framtiden avser att flyga till färre orter för att lönsamheten ska bli bättre.

För de som har resor bokade med BRA, resor som nu ställts in, kommer att få vänta med kompensationen tills att verksamheten återupptas. Målsättningen är att verksamheten ska kunne återupptas stegvis efter sommaren.

Vandring med dialog på Hornöberget

NYADAL. NYADAL. När Lilla Höga Kusten-leden invigs den 4 juni passar Kramfors kommun på att arrangera en vandringsdialog. Deltagarna kan välja vandringssällskap med en politiker eller...

Vårdpersonal i Sollefteå belönas med gåva

SOLLEFTEÅ Sollefteås kommunanställda har lägst snittlön i länet - men nu får personal inom vård och omsorg en gåva värd 500 kronor per månadsanställd, efter beslut i...

Fritt att resa inom Sverige – om man följer restriktionerna

SVERIGE Det är fritt att resa inom landet från den 13 juni, om man är symptomfri och följer övriga restriktioner som fortfarande gäller. Det meddelade statsminister Stefan...
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport