Tisdag 15 oktober 2019

Nordsverige

Amanda Aasa från Övik har gått vidare till final i tävlingen P4 Nästa med sin låt Gå Hem. Foto: PRESSBILD/FREDRIK ÅSTRÖM

Amanda Aasa klar för final i P4 Nästa

Amanda Aasa vann P4 Nästa Västernorrland i maj och nu är det klart att hon är en av de åtta lokala vinnare som får tävla nationellt.

Örnsköldsvik · Published aug 13, 2019 at 17:15

Det fanns 25 lokala vinnare av P4 Nästa, en i varje län. Över 1200 låtar har varit med och tävlat i de lokala finalerna.

I Västernorrland avgjordes den lokala tävlingen den 15 maj. Men i början av augusti blev det också klart att en jury sett ut Amanda Aasa till en av de åtta lokala vinnare som får resa till Linköping och tävla i den direktsända finalen den 24 augusti.

Amanda Aasa blev känd i Idol 2017 där hon hade den mest sedda auditionen under hela säsongen med en egenskriven låt. Under 2018 har hon varit aktuell på flera festivaler.

Röstningen är öppen redan nu. Den som vill rösta gör det genom att smsa texten p4nästa, mellanslag, låt, plus numret för den låt du vill rösta på.

Alkohol är en orsak till cancer

ÖRNSKÖLDSVIK Alkohol är den klart största riskfaktorn för bröstcancer bland kvinnor och största enskilda riskfaktorn för tjocktarmscancer för både kvinnor och mängd. I...

Årets Muntergök 2019

NORDINGRÅ Bussföretagaren Tomas Byberg har utsetts till Årets Muntergök i Nordingrå. Vandringspriset får han för att ha lyft företaget till en makalös nivå samt medverkar till...