Fredag 10 april 2020

Nordsverige

Allsvenskan pausas

Sport · Published mar 13, 2020 at 13:20

Hockeyallsvenskans final mellan Björklöven och Modo och slutspelsserien kan eventuellt komma att ställas in då spelare i Vita Hästen insjuknat, enligt Aftonbladet.

– Det är inte bekräftat att det handlar om coronaviruset, säger hockeyallsvenskans styrelseordförande Håkan Svensson till Aftonbladet.

Inget beslut är dock fattat ännu, enligt ligans vd Stephan Guiance

– Det är en av möjligheterna. Vi hoppas självklart att det inte bli så, men vad ska vi göra? Det här pågår över hela världen, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Uppdatering:

Hockeyallsvenskan bekräftar på sin hemsida att tillfälligt pausa allt spel med motiveringen:

"Beslutet är taget med anledning av det pågående utbrottet av Corona-viruset och den globala pandemi som råder och syftar till att säkra hälsan för spelare, ledare, domare och övriga involverade samt att minska den smittospridningsrisk som föreligger."

Säsongen kan återupptas om och när det bedöms vara säkert.

Skarpt brev till myndighet

SOLLEFTEÅ Migrationsverket glesar ut i asylboendena för att minska risken för smittspridning. Detta har föranlett en sträng skrivelse till Migrationsverket från Sollefteå kommun....

Flyttade på coronasmittad

MELLANSEL Glesare på asylboenden minskar smittspridningen. Det är Migrationsverkets inställning i coronatider, vilket föranlett förflyttning av asylsökande. Därav har myndigheten...