Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

VOON ansöker om konkurs

Trots det stora stödet och alla pengar gick det inte – VOON tvingas nu ansöka om konkurs.

SOLLEFTEÅ · Published nov 1, 2018 at 08:54

På Sollefteå framtidens akutsjukhus står det är stängt från och med och idag, torsdag.

"TACK alla fantastiska patienter, TACK alla våra andelsägare, TACK alla fantastiska medmänniskor och framför allt ett stort TACK till vår underbara personal för allt ni gjort för våra patienters bästa."

Man skriver också att det är med stor sorg i hjärtat vi måste informera om att VOON tvingas ansöka om konkurs idag.

Alla patienter hänvisas till Region Västernorrlands Hälso- och sjukvård.

Vi har sökt Nils-Gunnar Molin, ordfröande för VOON, som lovat kommentera beslutet om att lämna in en konkursansökan i eftermiddag.

Centerns Jonny Lundin har hört av sig och reagarat på stängningen.

– Jag beklagar verkligen VOONs konkurs. Det finns inga vinnare i detta, allra minst de mer än 8000 personer som berörs i Sollefteå-området. Detta är tyvärr ytterligare ett bevis på att primärvården är underfinansierad i Västernorrland. En stor eloge till alla som har försökt bidra till en lösning för VOON privatpersoner, föreningar och företag, säger Jonny Lundin (C) i en kommentar.

Artikeln kommer att uppdateras

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Kornet Acanthus kom tillbaka till Norrland efter 110 år i USA

Dorotea Hört talas om det norrländska matkornet Acanthus? Inte? Kornet odlades av Jonas Gustafsson och hans hustru Brita Greta vid gården Bergvattnet i Dorotea. Hamnade av en...