Tisdag 19 mars 2019

Nordsverige

VOON ansöker om konkurs

Trots det stora stödet och alla pengar gick det inte – VOON tvingas nu ansöka om konkurs.

SOLLEFTEÅ · Published nov 1, 2018 at 08:54

På Sollefteå framtidens akutsjukhus står det är stängt från och med och idag, torsdag.

"TACK alla fantastiska patienter, TACK alla våra andelsägare, TACK alla fantastiska medmänniskor och framför allt ett stort TACK till vår underbara personal för allt ni gjort för våra patienters bästa."

Man skriver också att det är med stor sorg i hjärtat vi måste informera om att VOON tvingas ansöka om konkurs idag.

Alla patienter hänvisas till Region Västernorrlands Hälso- och sjukvård.

Vi har sökt Nils-Gunnar Molin, ordfröande för VOON, som lovat kommentera beslutet om att lämna in en konkursansökan i eftermiddag.

Centerns Jonny Lundin har hört av sig och reagarat på stängningen.

– Jag beklagar verkligen VOONs konkurs. Det finns inga vinnare i detta, allra minst de mer än 8000 personer som berörs i Sollefteå-området. Detta är tyvärr ytterligare ett bevis på att primärvården är underfinansierad i Västernorrland. En stor eloge till alla som har försökt bidra till en lösning för VOON privatpersoner, föreningar och företag, säger Jonny Lundin (C) i en kommentar.

Artikeln kommer att uppdateras

Regeringen hör Sollefteå

STOCKHOLM Regeringen lyssnar på Sollefteå. Men några löften ger man inte. Så går det att sammanfatta det möte som Sollefteå kommuner tillsammans med åtta andra mindre kommuner...

Ny ägare till Stolt fastigheter

JUNSELE Efter tre års funderade slog Stefan Stolt till och sålde sitt bolag och hela fastighetsbeståndet i Junsele. Även Nordsverigehuset i Sollefteå ingår i beståndet och de nya...