Tisdag 16 juli 2019

Nordsverige

Höga kusten företagsmässa är fullbokad sedan länge upplyser en nöjd Jan Röhlander, näringslivsenheten i Sollefteå. Foto: SUSANNHE MELIN

Stort intresse för företagsmässa

Uppladdningen inför årets Höga kusten företagsmässa är i full gång. Den 5-6 april uppvisas Kramfors och Sollefteå expansiva näringsliv på Nipvallen. Temat är förnyelsebart.

SOLLEFTEÅ · Published apr 5, 2019 at 11:15

Höga kusten Företagsmässa är ett lyckat samarbete mellan näringslivet och Sollefteå och Kramfors kommuner.

I fjol var det framgångsrik premiär i Kramfors tennishall och därför är det i Sollefteå mässan arrangeras.

Den 5 april är det enbart öppet för företag och den 6 april hälsas allmänheten välkommen till mässan som arrangeras både i hockeyhallen och curlinghallen.

Mässan är ett ypperligt tillfälle för företagare att knyta värdefulla kontakter och samtidigt visa att de finns. Dessutom får allmänheten se hur många olika företag det finns i båda kommunerna. Vetskapen om det breda utbudet kommunerna erbjuder kan bidra till att folk handlar mera på hemmaplan, tror näringslivsutvecklaren Jan Röhlander.

– Samarbetet mellan kommunerna har gjort att intresset blivit större hos företag även från Örnsköldsvik, Sundsvall och Härnösand. Vi bygger vidare på succén i Kramfors och hoppas det blir lika bra i Sollefteå. Alla monterplatser är utsålda och vi har fått sagt nej till eftersläntare.

Hållbarhet är ett ämne som engagerar. Temat i curlinghallen kan handla om förenyelsebar energi som sol, vind, vatten, berg- eller jordvärme. Det finns även utrymme att lyfta nya idéer och innovationer kring förnyelsebart. Föreläsarna som medverkar har koppling till lokala projekt.

Företagens Vänner finns på plats, till nytta för den som funderar på att starta eget eller har varit företagare i många år.

En nyhet är modevisningen på lördag där lokala företag visar upp vårens trender.

Vilka är ingredienserna för att det ska bli en schysst mässa?

– Det är trevligt när mycket är på samma plats. En mässa blir vad man gör den till, man kan gå runt och mingla, skapa kontakter och hitta nya samarbetspartners. Som privatperson kan man hitta något till hjälp, hur det fungerar med solpaneler till exempel.

Goda råd inför mässan?

– Bra skor, en extra tröja då hallen kan upplevas lite kyligare och att snygga till i montern så den bli inbjudande, tipsar han.

Förbättringar för hästföretagare

LÄNET Bygglovskravet har länge varit en hämsko för att utveckla hästföretagandet. Ett rättsfall i Mark- och miljööverdomstolen gör nu att det blir lättare för hästföretagare att...