Måndag 14 juni 2021

Nordsverige

Snart kan unga fotbollsspelare mötas på nytt. Foto: PIXABAY

Snart lättnader för idrott i Västernorrland

Med anledning av det förbättrade smittoläget i Västernorrland blir det lättnader för idrott i länet från 1 juni.

LÄNET · Published maj 27, 2021 at 12:36

Tidigare beslutade Region Västernorrland att inte tillåta matcher för barn och unga innan tidigast 4 juni, men kommer länet att följa de ändrade nationella rekommendationerna redan 1 juni.

Det gäller bland annat tävling, match och läger för barn, publiktak på upp till 500 personer utomhus och 150 utövare vid tävlingar i skog, på vatten och väg.

– Att anpassa smittskyddsåtgärder utifrån smittläge och belastning på hälso- och sjukvården bygger på en avvägning mellan risken med att lätta på åtgärder och nyttan som lättnaderna ger samt de negativa effekter åtgärderna har, säger Västernorrlands smittskyddsläkare Hans Boman och fortsätter:

– Smittspridningen i länet är visserligen fortfarande hög men har dock minskat med över 70 procent sedan mitten av april och sticker inte längre ut nationellt, samtidigt som belastningen på sjukvården nu börjat gå ner. Det är då ur ett samlat folkhälsoperspektiv rimligt att medge lättnader för bland annat idrottsaktiviteter, inte minst med tanke på barns och ungas välbefinnande.

Fler nyheter från Ångermanland

Brist i detaljplan - huset rivs istället

MELLANSEL På Badhusvägen i Mellansel står tre hus, varav Örnsköldsviks kommun äger ett. Nu rivs huset. Detta då bostadsbyggnader inte finns med i detaljplanen. – Vill man göra...
Nordsverige rekommenderar

Kvinna döms till livstid för mord utanför Ramsele

SOLLEFTEÅ En 47-årig kvinna i en by öster om Ramsele dömdes på måndagen till livstids fängelse av Ångermanlands tingsrätt. På nyårsafton högg hon ihjäl en 71-årig man i byn med...

Rekordtilldelning av björn i länet

LÄNET En tilldelning på 75 björnar inför årets björnjakt i Västernorrlands län. Den rekordtilldelningen, som är en ökning med 35 björnar jämfört med tidigare års...

Kopparnätet monteras ned i flera orter

ÖRNSKÖLDSVIK Nedmonteringen av kopparnätet fortsätter och ett antal orter i Örnsköldsvik är på tur under det närmsta året.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport