Onsdag 5 augusti 2020

Nordsverige

Snart ett nytt gym i Kramfors

Ett nytt gym öppnar den första Augusti i Kramfors stadshotells lokaler. Gymmet heter Kramfors stadsgym och har samma ägare som hotellet.

Kramfors · Published jul 20, 2020 at 11:15

I December påbörjades planeringen om ett nytt gym på bottenvåningen av Kramfors stadshotell. Första Juli påbörjades renoveringen av lokalerna och Kramfors stadsgym kommer att stå klart den första Augusti. Kramfors stadshotell har samma ägare som det blivande Kramfors stadsgym, Philip och Mikael Gabrielsson.

Som så mycket annat, har även byggnationen av Kramfors stadsgym blivit påverkat av coronapandemin. Hotellbeläggningen såg oklar ut i Februari och Mars, då det var oklart hur framtiden och intäkterna skulle komma att se ut för hotellet. Men i April beslutade man sig för att det såg tillräckligt stabilt ut för att köra igång med öppning i Augusti.

Just nu har hotellet en av de bättre sommrarna på hotellet, beläggningsmässigt.

Philip tror att en av anledningarna är det ökade semestrandet inom Sverige, är på grund av corona-restriktionerna.

En stor del av renoveringen har Philip och pappa Mikael gjort själva. Det har gått bra då de också driver ett måleriföretag. För de arbetsuppgifter som de inte kunnat göra själv, har istället lokala företag anlitats.

I framtiden, hoppas Philip Gabrielsson att det ska gå att använda hotellets övriga våningar till sammarbete mellan gym och hotell.

– Det skulle vara roligt att till exempel bjuda gymmedlemmar på frukost i loungedelen varje fredag. Loungedelen ska också renoveras, då kanske de som har ett sånt jobb kan sitta och jobba där då också.

Trygghetsboende närmare en lösning

Nordingrå Görel Thurdin skulle vid 78 års ålder kunna ta det väldigt lugnt tillsammans med maken Ernst i idylliska Bönhamn efter en mycket framgångsrik karriär inom det...

Osäker framtid för Österåsen

SOLLEFTEÅ Idag onsdag har personalen på Österåsen kallats till information om framtiden för verksamheten inom livsstilsmedicin. På torsdag har kommunledningen kallats för att...