Torsdag 29 juli 2021

Nordsverige

Smittskyddsläkare Hans Boman. Foto: ARKIV

Smittspridning minskar åter i Västernorrland

Efter föregående veckas ökning sjönk antalet nyupptäckta covidfall på nytt under förra veckan.

LÄNET · Published jul 14, 2021 at 06:15

Totalt upptäcktes 19 nya fall i Västernorrland – nästan en halvering jämfört med veckan innan och ungefär lika många som veckan före det. Majoriteten av de nya fallen upptäcktes i Sundsvalle och Timrå.

– Vi har generellt en låg smittspridning i länet för närvarande. Det innebär också att små ökningar eller minskningar ger ett stort utslag i statistiken. Det känns dock bra att ökningen av antalet bekräftade fall vi såg vecka 26 inte fortsatte uppåt under förra veckan, säger smittskyddsläkare Hans Boman.

Bortsett från ökningen vecka 26 så har antalet nya fall minskat sedan slutet av april.

– Även om vi för närvarande har en låg smittspridning är det viktigt att vi alla fortsätter att följa de råd och rekommendationer som fortfarande gäller. Pandemin är inte över och vi måste fortsätta ta ansvar för att skydda oss själva och varandra, säger Hans Boman.

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Villa i lågor i Kramfors

KRAMFORS En villa på Alaskavägen i Kramfors fattade eld på lördagskvällen. Det handlar, enligt inre befäl på Räddningstjänsten i länet om en fullt utvecklad brand.
Nordsverige rekommenderar

Hovrätten fastställde livstidsdom för mordet

SOLLEFTEÅ Den 47-årig kvinna från en by i västra Sollefteå, som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord, får nu sin dom fastställd av hovrätten.

Fängelset totalrenoveras

HÄRNÖSAND Det är nu klart att det blir byggföretaget PEAB som får uppdraget att bygga om och renovera den tidigare riksanstalten i Härnösand.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport