Lördag 24 juli 2021

Nordsverige

Smittskyddsläkare Hans Boman. Foto: REGION VÄSTERNORRLAND

Smittskyddsläkare avråder från mildrade riktlinjer

I dag presenterades nya riktlinjer för vaccinerade men Västernorrlands smittskyddsläkare vill avvakta med dem på grund av den högra smittspridningen i länet.

Länet · Published apr 16, 2021 at 18:44

De nya rekommendationerna säger att de som fått sin första spruta efter tre veckor kan träffa fler människor, även inomhus. Hans Boman uppmanar dock vaccinerade västernorrlänningar att avvakta.

– Här vill vi uppmana att trots allt inte träffa personer utanför sin familj och närmaste krets. Det beror på den rådande smittspridningen, som förra veckan var högst i Sverige i den här regionen, säger han och fortsätter:

– Vi måste fortsätta skydda de som är i riskgrupp och bör nog vara mer försiktiga i Västernorrland än i många andra regioner, eftersom vi har det här smittläget här just nu.

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Oförrätter blev storbråk

KRAMFORS Två män misstänks för misshandel efter det bråk som inträffade i centrala Kramfors den 9 juli. Upprinnelsen är kopplad till ouppklarade konflikter mellan de inblandande...
Nordsverige rekommenderar

Äntligen tradjazz vid Mannaminne

HÄGGVIK För alla suktande tradjazzvänner som gått och längtat kan härmed meddelas att den klassiska tradjazzfestivalen vid Mannaminne, Häggvik, blir av i år den 24 juli. – Ja, så...

Vill ge trygghet även till de långtidsarbetslösa

LÄNET Nu kräver de stora fackliga organisationerna krafttag mot långtidsarbetslösheten. Man anser att allt för många går arbetslösa ett år eller längre. Något som inte är bra för...
Sport