Onsdag 8 april 2020

Nordsverige

Stefan Löfven. Foto: PRESS/KRISTIAN POHL

Regeringen: Stäng gymnasier och högskolor

Sverige · Published mar 17, 2020 at 10:12

Regeringen rekommenderar nu alla gymnasieskolor, högskolor och universitet att inte ha någon undervisning i sina lokaler.

– Men det här innebär inte att undervisningen upphör utan det övergår till distansundervisning, säger minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans.

Studenter behöver inte oroa sig för sina studiemedel, de fortsätter att betalas ut vid distansundervisning och regeringen förbereder ett lagförslag som ska innebära att regeringen får möjlighet att besluta om att elever får behålla sina studiemedel även om undervisningen måste ställas in helt, på grund av extraordinära händelser som coronasmittan.

– Avslutningsvis vill jag uppmana svenska folket att fortsätta ställa upp för varandra, säger statsminister Stefan Löfven.

I nuläget gäller rekommendationen inte grundskolor eller förskolor men det utesluts inte att de också kan behöva stängas längre fram.

Äldre får pausa träningskort

KRAMFORS Alla över 70 år erbjuds att pausa sina tränings- och badkort på Bollstahallen och Ådalshallen. – Det är första gången vi gör så här och anledningen är...