Söndag 9 augusti 2020

Nordsverige

Birka Cruises lade ner sina kryssningar till Härnösand men Tallink Silja tar över. Foto: SUSANNHE MELIN

Nya kryssningar till Härnösand

Intresset för Härnösand och Höga Kusten är rekordstort och idag kom ett glatt besked för alla som vill uppleva området från både hav och land. Tallink Silja börjar kryssa till Härnösand med fartyget Silja Symphony.

HÄRNÖSAND · Published jul 31, 2020 at 16:31

Fem turer är inplanerade under hösten och den första går 21 augusti från Stockholm.

Kryssningsturen går via Mariehamn. På plats i Härnösand erbjuds gästerna en rad olika utflykter. Färden tillbaka till Stockholm går inomskärs via både Högakustenbron och Ulvön.

– Höga Kusten är en destination som vi sneglat på länge. När Coronakrisen satte käpparna i hjulen för vår normala trafik såg vi detta som ett utmärkt tillfälle att tänka nytt istället för att bli handlingsförlamade. Det känns roligt att få erbjuda en ny och eftertraktad destination till våra kunder, säger Marcus Risberg, vd Tallink Silja.

Personalen på Härnösands tillväxt- och näringslivsenhet får beröm av Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).

– Istället för att deppa ihop när Birka meddelade att de stänger ner verksamheten satte de genast fart för att hitta en ny kryssningsaktör.

Ytterligare inplanerade kryssningar till Härnösand är inplanerade den 28 augusti samt 4, 11 och 18 september.

Trygghetsboende närmare en lösning

Nordingrå Görel Thurdin skulle vid 78 års ålder kunna ta det väldigt lugnt tillsammans med maken Ernst i idylliska Bönhamn efter en mycket framgångsrik karriär inom det...