Måndag 12 april 2021

Nordsverige

Foto: PIXABAY

Nu öppnar vaccineringsbokning på nytt

I dag måndag öppnar Region Västernorrland sin digitala bokning för vaccinering igen.

LÄNET · Published mar 15, 2021 at 08:42

Den digitala bokningen öppnade först för några veckor sedan men efter omgående tekniska problem stängdes den snabbt igen.

– Vi har nu en teknisk lösning som innebär att du som har fyllt 80 år eller är äldre kan boka din tid för vaccinering på nätet själv, eller med hjälp av en anhörig. Du kan också få hjälp via vår telefonsupport, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare vid Region Västernorrland.

Att kontakta de som ska vaccineras har haft sina nackdelar, förklarar hon:

– Vi har sett under den tid som vi kontaktat äldre via telefon att många inte vågat svara när de inte känt igen numret. Även om det känns tryggt för många att få en anvisad tid så har det också sina nackdelar.

Bokningen sker på www.1177.se och det går även att ringa 0611-804 00 för att få hjälp med bokningen. I nuläget gäller det för personer som ingår i fas 2 av vaccineringen, de i fas 1 kommer att kallas som tidigare.

Tillgången på vacin är fortfarande inte så god, så tillgängliga tider kommer att fyllas på allt eftersom regionen får vaccin. Det är inte möjligt att välja vilket vaccin man ska få.

Fler nyheter från Ångermanland
Nordsverige rekommenderar

IT-trassel kunde ha skadat 870 patienter

LÄNET 870 patienter inom Region Västernorrland utsattes för en potentiell risk för vårdskada sedan det trasslat till sig när Regionen bytte IT-system och patienterna som använde...