Torsdag 20 februari 2020

Nordsverige

Farmen startade i söndags. Jens Rönnqvist, med rötterna i Borgafjäll, är en av deltagarna. Foto: FREDRIK BJÄRNESAND

Norrlänningen i Farmen

Nyligen startade trettonde säsongen av TV4:s dokusåpa Farmen.
– Det är en sak att överleva på fjället, en helt annan att överleva framför kameran, säger deltagaren Jens Rönnqvist, Nordmaling.

NORDMALING · Published jan 25, 2020 at 11:15

Farmen handlar om att en brokig skara färgstarka personligheter ska leva på en bondgård som man gjorde för hundra år sedan, samtidigt som de tävlar om en halv miljon kronor.

En av årets 19 deltagare, och sällskapets enda norrlänning, är Jens Rönnqvist från Bredvik i Nordmaling.

– I början hade jag ingen tanke på att komma med, jag sökte för äventyrets skull, jag gillar utmaningar.

Jens är en äventyrlig person med stor erfarenhet av utmaningar som jägare och fiskare men Farmen var ändå ingen dans på rosor.

– Nej, det är en påfrestning som man inte kan begripa om man inte varit med. Fast det tuffaste för mig var att lämna sambon ensam hemma med dottern, men jag bestämde mig från början att spela spelet och köra hela grejen fullt ut.

Deltagarna har varit belagda med munkavle och får bara kommentera sådant som efter hand syns i tv-rutan.

Det största hemlighetsmakeriet pågick förra sommaren då alla deltagare skulle vara tillgängliga de två månader inspelningarna pågick på gården Kvarnstorp i Gnosjö, Småland.

– Officiella storyn var att jag jobbade i Kirunagruvan och inte hade någon mottagning under jord, säger Jens.

Har det varit mycket snokande?

– Nej, men att jag som jaktledare för det björnrikaste jaktlaget i Jämtland uteblev från säsongens viktigaste planeringsmöte var inte lätt att förklara.

Ny mässa för seniorer planeras

BOLLSTABRUK För andra gången planeras det för en seniormässa på Bollsta Folkets hus. – Första gången var så bra och det kom en hel del och därför vill göra en ny, säger...

Sonja lotsar till finansiering

SOLLEFTEÅ Sonja Granberg-Olofsson är ny näringslivsutvecklare i Sollefteå kommun, med ett alldeles speciellt uppdrag: – Jag ska arbeta med att hitta finansiering till företag,...

Omtag för skolorna - satsar på skola i Långviksmon

ÖRNSKÖLDSVIK - LÅNGVIKSMON Ett rejält omtag och förslaget att bygga en ny skola i Långviksmon. Den vändningen gör socialdemokraterna i Örnsköldsvik. – Det är vår största nyhet i...