Lördag 19 september 2020

Nordsverige

Mikael Vestlund ser till att ordningen upprätthålls i Härnösand. Polisforden är en av stadens största fyrhjuliga blickfångare. Bilintresset är ett arv från morfar och delas av brorsan och pappa. Totalt äger han ett 30-tal bilar och skruvar jämt-vare sig det behövs eller inte. Foto: SUSANNHE MELIN

Micke väcker beundran med sin häftiga drömbil

Bilar är ett grundmurat superintresse hos Mikael Vestlund. Tack vare en driftig polare lyckades han komma över drömbilen- från en dag till en annan. Polisforden utgör en av stadens största blickfångare.

HÄRNÖSAND · Published aug 4, 2020 at 06:15

Bilen i fråga är inget för den som vill glida fram anonym.

– Det är helt absurt! På cruisingarna i Kramfors och Härnösand kom det fram 10-20 personer och ville fota, de tyckte det var en cool bil, skrattar Mikael Vestlund gott vid minnet.

Ford Crown Victoria Police Interceptor 4.6 V8 årsmodell 1998 med en 254 hästkrafter stark maskin under huven hade gått 23 000 hårda mil i amerikansk polistjänst innan den exporterades till Sverige 2005.

Därefter har bilen rullat i både Västerbotten och Västernorrland.

Mikael Vestlund hittade bilen på Blocket, relativt nära och i rätt prisklass ”så det var bara att slå till”.

– Det var faktiskt lite lustigt, kompisarna är väldigt stöttande när det kommer till bilhandlande och tycker man ska köpa allting - och lite till.

De hade varit med i processen när han tittat på samma modell på en lokal bilfirma men det hade aldrigt blivit någon affär.

En särskilt driftig polare lyckades förhandla ner priset på Blocketannonsen - förutsatt att Micke köpte bilen omgående.

– Jag visste ingenting men kompisen gör så där hela tiden. Det är inget ovanligt alls att han skriver på Facebook att han fixat en bil till mig - om vi åker nu.

En hel del tid och pengar har nedlagts på att få till bilens nuvarande utseende. Att behålla silverfärgen fanns inte med på kartan.

– Äger man en amerikansk polisbil måste den vara svart/vit och ha dekaler och grejor, vad är meningen annars? Vi hade lite lackjobb, karossjobb och slipande och spacklande.

Är bilen fulländad nu?

– Jag är väldigt nöjd med hur den blev efter att ha fått den svart/vita färgen, ett lyft! Största skillnaden nästa år kommer att vara fler polisdekaler och så ska hjulupphängningen byggas om ganska kraftigt så det blir luftfjädring och sticker ut extra mycket.

Är den till salu?

– Ha ha...fick bud på över marknadsvärdet redan första dagen jag var ute och körde. Men jag vill fortsätta bli utpekad som sheriffen, avrundar han glatt.

Fredrik deltar i mästarkampen

ÖRNSKÖLDSVIK Inspelningarna av den 13:e säsongen av Mästarnas mästare drog igång i fredags. En av deltagarna är Fredrik Lindström, skidskytten från Anundsjö som numera går på...

Sollefteå inväntar försvarsbeslutet

SOLLEFTEÅ På fredagen rapporterade Dagens Nyheter om att regeringen (S och MP) och samarbetspartierna i Riksdagen, Centerpartiet och Liberalerna, enats om att återetablera ett...

Vaccin kostnadsfritt för äldre och riskgrupper

LÄNET I år blir influensavaccinet kostnadsfritt för äldre och riskgrupper i Västernorrland. Tidigare har alla fått betala för sprutan. De nya reglerna har kommit till eftersom...