Lördag 19 september 2020

Nordsverige

Lena Karlsson tar över som sjukhusdirektör i slutet av oktober då den nuvarande direktören Nina Fållbäck Svensson slutar. Foto: ANNELI EGLAND/RVN

Lena Karlsson är ny sjukvårdschef

Lena Karlsson tar över arbetet som sjukhusdirektör och förvaltningschef för specialistvården i Region Västernorrland efter Nina Fållbäck Svensson. Christine Bylander går in som biträdande sjukhusdirektör med speciellt ansvar för arbetet med utvecklingen av specialistvården.

Länet · Published okt 2, 2018 at 01:15

Det betyder att en internrekryterade chef verksam i Sundsvall tar över. Men den biträdande chefen har erfarenhet från Örnsköldsviks sjukhus.

Lena Karlsson arbetar idag som länsverksamhetschef för onkologi och Christine Bylander är länsverksamhetschef för medicin.

– Jag tar mig an en spännande utmaning och känner mig entusiastisk men också ödmjuk inför uppgiften. Tillsammans med mina medarbetare vill jag fortsätta att värna den goda vård som vi ger och arbeta för att förbättra arbetsmiljön för de anställda, säger Lena Karlsson, blivande tillförordnad sjukhusdirektör.

Regionen har ett stort arbete att göra för att säkra kompetensförsörjningen och det är ett område Lena Karlsson tänker prioritera.

– Jag hoppas att vi exempelvis bättre kan ta till vara fler av de goda idéer kring kompetensväxling som finns. När rätt person gör rätt arbetsuppgift utifrån sin kompetens kan vi arbeta smartare, säger Lena Karlsson.

Sedan i våras pågår ett utvecklingsarbete inom specialistvården som tog avstamp i den utvärdering av specialistvården och länsklinikerna som presenterades i mars.

Både Lena Karlsson och Christine Bylander tillträder sina tjänster 29 oktober och förordnandena kommer att sträcka sig som längst fram till sista augusti 2019 då den ordnarie ska vara på plats.

Lena Karlsson har arbetat vid Region Västernorrland sedan början av nittiotalet då hon anställdes som överläkare på kirurgen med onkologi som specialitet.

Hon har varit med att bygga upp onkologverksamheten på Sundsvalls sjukhus och var klinikchef där fram till 2015 då hon blev länsverksamhetschef.

Christine Bylander anställdes som operationssjuksköterska 1999 i Örnsköldsvik och har sedan dess bland annat arbetat med utvecklingsfrågor innan hon 2008 blev verksamhetschef för dåvarande medicin- och geriatrikkliniken i Örnsköldsvik. Sedan 2015 har Christine Bylander varit länsverksamhetschef för medicin.

Äldresatsning på boenden

ÖRNSKÖLDSVIK En av kommunens största äldreomsorgssatsningar. Det var budskapet när Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kallade till presskonferens i fredags. Närmare bestämt...

Sollefteå inväntar försvarsbeslutet

SOLLEFTEÅ På fredagen rapporterade Dagens Nyheter om att regeringen (S och MP) och samarbetspartierna i Riksdagen, Centerpartiet och Liberalerna, enats om att återetablera ett...

Veteranernas egen minnesplats

SOLLEFTEÅ På lördag 19 september hedras de veteraner som utfört fredsbevarande insatser i oroliga delar av världen med en minnesplats i Sollefteå. Invigningstalet hålls av...