Onsdag 3 juni 2020

Nordsverige

Lena Karlsson tar över som sjukhusdirektör i slutet av oktober då den nuvarande direktören Nina Fållbäck Svensson slutar. Foto: ANNELI EGLAND/RVN

Lena Karlsson är ny sjukvårdschef

Lena Karlsson tar över arbetet som sjukhusdirektör och förvaltningschef för specialistvården i Region Västernorrland efter Nina Fållbäck Svensson. Christine Bylander går in som biträdande sjukhusdirektör med speciellt ansvar för arbetet med utvecklingen av specialistvården.

Länet · Published okt 2, 2018 at 01:15

Det betyder att en internrekryterade chef verksam i Sundsvall tar över. Men den biträdande chefen har erfarenhet från Örnsköldsviks sjukhus.

Lena Karlsson arbetar idag som länsverksamhetschef för onkologi och Christine Bylander är länsverksamhetschef för medicin.

– Jag tar mig an en spännande utmaning och känner mig entusiastisk men också ödmjuk inför uppgiften. Tillsammans med mina medarbetare vill jag fortsätta att värna den goda vård som vi ger och arbeta för att förbättra arbetsmiljön för de anställda, säger Lena Karlsson, blivande tillförordnad sjukhusdirektör.

Regionen har ett stort arbete att göra för att säkra kompetensförsörjningen och det är ett område Lena Karlsson tänker prioritera.

– Jag hoppas att vi exempelvis bättre kan ta till vara fler av de goda idéer kring kompetensväxling som finns. När rätt person gör rätt arbetsuppgift utifrån sin kompetens kan vi arbeta smartare, säger Lena Karlsson.

Sedan i våras pågår ett utvecklingsarbete inom specialistvården som tog avstamp i den utvärdering av specialistvården och länsklinikerna som presenterades i mars.

Både Lena Karlsson och Christine Bylander tillträder sina tjänster 29 oktober och förordnandena kommer att sträcka sig som längst fram till sista augusti 2019 då den ordnarie ska vara på plats.

Lena Karlsson har arbetat vid Region Västernorrland sedan början av nittiotalet då hon anställdes som överläkare på kirurgen med onkologi som specialitet.

Hon har varit med att bygga upp onkologverksamheten på Sundsvalls sjukhus och var klinikchef där fram till 2015 då hon blev länsverksamhetschef.

Christine Bylander anställdes som operationssjuksköterska 1999 i Örnsköldsvik och har sedan dess bland annat arbetat med utvecklingsfrågor innan hon 2008 blev verksamhetschef för dåvarande medicin- och geriatrikkliniken i Örnsköldsvik. Sedan 2015 har Christine Bylander varit länsverksamhetschef för medicin.

En konstnärlig rastplats i Nordingrå återställd

NORDINGRÅ Efter en omfattande restaurering har Anders Åbergs konstverk återinstallerats vid den natursköna rastplatsen i Järestakorsningen.

Maken gjorde dataintrång innan mordet

SOLLEFTEÅ Den man som åtalats, misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin hustru i sängen i parets bostad i Graninge, natten till den 30 januari, gjorde intrång i hustruns dator och...

VIDEO: "Inga tecken på ökning, snarare minskning"

Länet I dag onsdag höll Region Västernorrland en pressträff om bland annat smittoläget, rehabilitering efter covid-19, provtagning och sommarplanering.