Torsdag 24 juni 2021

Nordsverige

Jacke gjorde musik om toapapper

Jacke Sjödin har snott ihop en egen slagdänga efter förlaga från Björn Skifs låt ”Hooked on a feeling” , fast i betydligt mer tidsanpassat upplägg i form av ”Toapapper”.

ÅNGERMANLAND · Published mar 26, 2020 at 11:15

Hur fick du idén om att göra en låt på just detta tema?

– Ja, det var inget problem när det på bara ett par dagar blåste till och det blev tomt i kalendern, soprent rent utav. Det är så i min bransch, det bygger ju på publik och det är en svår kombination så här i coronatider. Så jag gick och småfilosoferade, åkte och handlade och såg ju själv hur soprent det var i vissa hyllor på butken. Funderade och det gav sig själv med temat ”toapapper”.

Hade du kunnat föreställa dig hur mycket det skulle uppskattas?

– Verkligen inte. Det small till direkt, på bara ett par timmar så var det tusentals som hade gillat och delat. Det känns fantastiskt roligt. Men man kanske skulle gjort den lite proffsigare när man höll på om jag hade haft en aning om hur stort det skulle bli. Nu är den lite amatörmässigt gjort, jag har ju bara filmat själv.

Men det kanske är charmen, att det känns som det kommer direkt från känsla bara?

– Det kan vara en del av charmen, absolut.

Hur är det annars i Uppsala i dessa coronavirus-tider?

– Det är inte helt stopp, utan det rör sig lite folk ute som är och handlar toapapper och annat. Jag tror det har lugnat ned sig lite med hamstrandet.

– Det är nog så att bunkring föder bunkring. Sedan tänker man inte solidariskt eller särskilt klart. Hade det varit kaffe hade jag kunnat förstå hamstringen på ett annat sätt, men toapapper är ju en svensk produkt.

Vad gör du annars?

– Jag fnular på lite andra sakare. Jag jobbar med lite kulturstöttning och jobbar med en sång om kulturminister Amanda Lind. Det lutar åt att det blir en ny variant av Fredrik Åkare och Cecilia Lind, men det återstår att se.

Trivs ni hela familjen i Uppsala?

– Jag jobbar så mycket här och vi trivs fint. Vi blir nog kvar i Uppsala.

För dig som har ett publikt jobb förstår jag att coronaviruset och restrioktioner i samband med det har betydelse. Men jobbar du framåt nu medan det är lugnt och ledigt i kalendern?

– Med avbokningarna blev det soprent i kalendern. Jag har ju ett publikt jobb och utan publik är det inte så mycket att göra. Men jag jobbar för en ny show till hösten tillsammans med min trollkarlskollega, ”Sju drömmar”. Jag har också julfrossa i Sundsvall där det blir föreställningar med julbord.

Blir det mycket arbete i städerna eller även mindre orter också för dig?

– Det blir mycket mindre orter också, men stora scener finns ju framförallt i städerna. Men jag är mycket ute i byarna också.

Är du själv orolig för coronaviruset?

– Ja, jag har en enorm respekt. Det handlar om ansvar, det är viktigt att man tar ett eget ansvar. Jag blev helt häpen över att man hade after ski i Åre och mycket riktigt hittade man smitta där också. Hälsan måste gå före allt, även arbetslivet.

Närmast på schemat?

– Nu ska jag laga mat till familjen. Det blir pasta med skink- och ädelostsås!

Man måste ha ett gott hopp om livet! Det är den positiva inställningen som präglar Jacke Sjödin. Foto: MARTIN KELAM

Det small till direkt, på bara ett par timmar så var det tusentals som hade gillat och delat.

Fler nyheter från Ångermanland

Kommun stöttar teater

LÖVVIK Nu är det klart att Kramfors kommun medfinanisierar Höga kustens friluftsteater. Kommunstyrelsen har beslutat att bevilja Lövviks By- och idrottsförening maximalt 1 200...
Nordsverige rekommenderar

SCB spår att länet minskar stort till 2040

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun är den kommun i länet som kommer att tappa flest invånare till år 2040 - nämligen 2 800 medborgare, enligt nyligen presenterad statistik från SCB som...

Jonas Karlsson förordnad till chef för regementet

SOLLEFTEÅ Överste Jonas Karlsson, 54, har av Försvarsmakten förordnats till chef för Västernorrlands regemente I 21 i Sollefteå, med tillhörande fältjägarkår i Östersund. – Det...

Kreativa näringar lyfter varandra i Höga kusten

LÄNET En ny branschorganisation för den kreativa näringen i Höga kusten har sett dagens ljus. High Coast Creative ska lyfta varandra och på riktigt ta plats i näringslivet.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport