Lördag 24 juli 2021

Nordsverige

Västernorrlands vaccinsamordnare Karin Sellgren. Foto: REGION VÄSTERNORRLAND

Hög andel vaccinerade i Västernorrland

Andelen länsbor som fått minst en dos vaccin mot covid-19 är klart högre än genomsnittet i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens statistik.

LÄNET · Published maj 14, 2021 at 16:17

I slutet av vecka 18 hade 43 procent av Västernorrlands invånare fått minst en dos vaccin, jämfört med 37 procent för Sverige som helhet.

Högst andel vaccinerade i Västernorrland finns i Ånge kommun.

– I Ånge har vi passerat 50 procent vaccinerade invånare. Det är riktigt bra. Där, och i hela länet, har personalen som jobbar med det här gjort ett fantastiskt jobb, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare i Västernorrland.

De närmaste veckorna kommer en stor del av regionens vaccin att gå till den andra dosen för redan vaccinerade västernorrlänningar.

– Vi har kunnat använda vaccinet till de grupper det är avsedda för. Nu kommer vi prioritera att ge dos två de närmaste veckorna, säger Karin Sellgren.

Vaccineringens fjärde och sista fas beräknas inledas i Västernorrland under vecka 23.

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Oförrätter blev storbråk

KRAMFORS Två män misstänks för misshandel efter det bråk som inträffade i centrala Kramfors den 9 juli. Upprinnelsen är kopplad till ouppklarade konflikter mellan de inblandande...
Nordsverige rekommenderar

Äntligen tradjazz vid Mannaminne

HÄGGVIK För alla suktande tradjazzvänner som gått och längtat kan härmed meddelas att den klassiska tradjazzfestivalen vid Mannaminne, Häggvik, blir av i år den 24 juli. – Ja, så...

Vill ge trygghet även till de långtidsarbetslösa

LÄNET Nu kräver de stora fackliga organisationerna krafttag mot långtidsarbetslösheten. Man anser att allt för många går arbetslösa ett år eller längre. Något som inte är bra för...
Sport