Måndag 12 april 2021

Nordsverige

Han blir Tidningar i Norrs chefredaktör

Ingvar Näslund blir tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Nordsverige och Tidningar i Norrs andra tidningar.
– Vi är mycket glada att nu få honom ombord, säger Jimmie Näslund, koncern-vd för VK Media AB.

Tidningar i Norr · Published mar 19, 2021 at 15:25

15 mars blev VK Media huvudägare av Tidningar i Norr AB, som ger ut Västerbottningen, Västerbottens Mellanbygd, Nordsverige och Lokaltidningen. Redan dessförinnan var det klart att nuvarande vd och ansvarige utgivare Bodil Resare lämnar sitt uppdrag i samband med ägarbytet.

– Bodil valde själv att kliva åt sidan i samband med affären. Nu blir hon viktig i att under en kortare period överlämna till Ingvar och sedan önskar vi henne lycka till och tackar för ett fint arbete, säger Jimmie Näslund.

Hon lämnar officiellt över till Ingvar Näslund vid månadsskiftet men han gör sin första arbetsdag redan nu på måndag och är inledningsvis tillförordnad chefredaktör till och med 31 oktober.

Ingvar Näslund har tidigare arbetat på bland annat Örnsköldsviks Allehanda, SVT Västerbotten, Folkbladet och Västerbottens-Kuriren.

– Tidningar i Norrs fyra tidningstitlar är alla unika journalistiska satsningar i en del av landet som jag har stor förkärlek till. Jag har följt deras arbete från sidan och imponerats av deras publicistiska vilja att bedriva lokal och nära journalistik i områden som annars lätt hamnar i medieskugga. Den ambitionen kan man bara applådera, säger Ingvar Näslund.

VK Medias vd Jimmie Näslund är mycket nöjd med valet:

– Vi ser fram emot att tillsammans med Tidningar i Norrs personal, redaktionellt ledd av Ingvar Näslund, nu få jobba vidare med utvecklingen av dess alla titlar. Vi är oerhört glada att kunna hitta en så kompetent utgivare i närområdet – på så kort varsel dessutom. Det här arbetet ska bli roligt.

Ingvar Näslund.

Jag har följt deras arbete från sidan och imponerats av deras publicistiska vilja.

Fler nyheter från Ångermanland
Nordsverige rekommenderar

Överlevde trots ambulansbrist

GULSELE Tomas Enderlein, 74, i Gulsele, ett par mil från Junsele, såg döden i vitögat den 18 februari i år när han plötsligt drabbades av något som visade sig vara...