Lördag 24 juli 2021

Nordsverige

Smittskyddsläkare Hans Boman. Foto: REGION VÄSTERNORRLAND

Fortsatt mycket hög smittspridning i länet

Förra veckan testade flest personer hittills positivt för covid-19 i Västernorrland och smittspridningen är fortsatt hög, meddelar regionen.

Länet · Published apr 14, 2021 at 21:46

Totalt ökade antalet smittade i länet med 37 procent mellan veckorna 13 och 14 men på vissa håll var ökningen betydligt högre.

– Det är mycket oroande. Mellan vecka tretton och fjorton ökade antalet smittade med 93 procent i Kramfors och 59 procent i Sundsvall, säger Västernorrlands smittskyddsläkare Hans Boman.

Det innebär också ett högt tryck på sjukvården i Västernorrland.

– Vi växlar upp covidvården på våra sjukhus men kapaciteten är inte oändlig. Vårdpersonalen har under hela pandemin jobbat hårt och börjar nu vara slutkörda. Det är därför nödvändigt att vi alla gör vårt yttersta nu för att hålla nere smittspridningen. Följ rekommendationerna. Stanna hemma om du inte måste resa, begränsa antalet kontakter till ett fåtal, håll alltid avståndet och använd munskydd i offentliga inomhusmiljöer, säger Hans Boman.

Samtidigt fortsätter vaccineringen och som tidigare rapporterat slogs vaccineringsrekord i förra veckan och mer än var femte länsinvånare har fått sin första spruta.

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Oförrätter blev storbråk

KRAMFORS Två män misstänks för misshandel efter det bråk som inträffade i centrala Kramfors den 9 juli. Upprinnelsen är kopplad till ouppklarade konflikter mellan de inblandande...
Nordsverige rekommenderar

Äntligen tradjazz vid Mannaminne

HÄGGVIK För alla suktande tradjazzvänner som gått och längtat kan härmed meddelas att den klassiska tradjazzfestivalen vid Mannaminne, Häggvik, blir av i år den 24 juli. – Ja, så...

Vill ge trygghet även till de långtidsarbetslösa

LÄNET Nu kräver de stora fackliga organisationerna krafttag mot långtidsarbetslösheten. Man anser att allt för många går arbetslösa ett år eller längre. Något som inte är bra för...
Sport