Söndag 24 januari 2021

Nordsverige

Snart kan man drive in-testa sig om man har covid-19 genom drive in-testning även i Sollefteå. Foto: ARKIV

Drive in-test även i Sollefteå

Nu blir det drive in-test för corona även i Sollefteå. Hittills är det bara Härnösand och Örnsköldsvik som kunnat erbjuda drive in-test i Västernorrland.

SOLLEFTEÅ · Published jan 8, 2021 at 16:39

- Ja det stämmer, säger Anna-Lena Lundberg som är provtagningsansvarig i Västernorrland.

Den nya teststationen kommer att läggas på Risön och kommer att öppnas någon gång mellan den 11 och 15 januari. På så sätt mångdubblas möjligheterna att bli testad i Sollefteå.

Men det är inte bara att åka dit. Tid måste beställas via 1177 precis som man gör för att få tillgång till självtester via apotek. Och det är bara de som har symptom som ska testas.

När det är dags för den tid, som man bokat genom att logga in i 1177, tar man sig till provtagningsplatsen med bil. Det är inte tillåtet att åka kollektivt, ta taxi, cykla eller gå eftersom man har pågående symptom covid-19.

På provtagningsplatsen ska man stanna där man blir anvisad av personal eller skyltar. 

Den som ska testas måste ha med sig giltig fotolegitimation. Regionen rekommenderar också att ha med handsprit, pappersnäsdukar, en liten påse för skräp och gärna även en liten spegel .

Personalen kommer att gå runt och delar ut provtagningsmaterialet genom den öppna bilrutan. När man genomfört självtestet covid-19 stannar man där man är så kommer personalen och hämtar provet.

Fler nyheter från Ångermanland

Via advokaten: Nej till topsning

ÖRNSKÖLDSVIK I slutet av fjolåret inlämnade överåklagare Mats Svensson en framställan om kroppsbesiktning i resningsärende. I klarspråk, en topsning av den tidigare...
Nordsverige rekommenderar

Omhäktning i mordmål

SOLLEFTEÅ På måndagen omhäktades den 47-åriga kvinna som är misstänkt för mord på en 71-årig man i en by öster om Ramsele under nyårshelgen. En 51-årig man och en 53-årig man...

Snökaoset i Ådalen

KRAMFORS Kommunerna i Ångermanland hade knappt hunnit återhämta sig efter förra veckans snöoväder innan det var dags igen. SMHI har gått ut med en klass 2-varning och under...

Jägarna i Mitt Norrland hjälper rådjuren

ÅNGERMANLAND En särskild bidragsfond med 100 000 kronor. Det avsätter nu Jägarförbundet Mitt Norrland för stödutfodring av rådjuren. Med den snömängd som kommit i Västernorrland...