Lördag 24 juli 2021

Nordsverige

Foto: ARKIV/GUNILLA LYRÉN

Bara nödvändig vård på hälsocentraler

Trycket på vården av både covidbehandling och vaccinering är stort – därför kan Västernorrlands hälsocentraler främst erbjuda nödvändig och akut vård.

LÄNET · Published apr 28, 2021 at 14:12

– Personal från samtliga hälso- och vårdcentraler i länet arbetar med vaccinationsarbetet samtidigt som sjukhusen nu behöver förstärkning med personal från primärvården. Den personal som i första hand behövs i covid-vården på sjukhusen är sjuksköterskor och distriktssköterskor som även behövs i vaccinationsarbetet, säger Gun-Britt Milioris, vårdvalschef, Region Västernorrland.

Beslutet gäller både regionens hälsocentraler och privata. Det påverkar till exempel förebyggande vård och planerade uppföljningar.

– Det är naturligtvis mycket tråkigt när primärvården inte kan upprätthålla tillgängligheten och bedriva normal verksamhet. Men covid-vården och vaccinationsarbetet är prioriterade uppdrag och behöver fortgå med fortsatt hög intensitet som förhoppningsvis kommer att leda till minskad smittspridning och minskat behov av vård. Vi hoppas därför på förståelse från allmänheten över att vi behöver begränsa utbudet från hälso- och vårdcentralerna under en tid med anledning av pandemin säger Ingeborg Wiksten, Vårdvalsutskottets ordförande, Region Västernorrland.

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Oförrätter blev storbråk

KRAMFORS Två män misstänks för misshandel efter det bråk som inträffade i centrala Kramfors den 9 juli. Upprinnelsen är kopplad till ouppklarade konflikter mellan de inblandande...
Nordsverige rekommenderar

Äntligen tradjazz vid Mannaminne

HÄGGVIK För alla suktande tradjazzvänner som gått och längtat kan härmed meddelas att den klassiska tradjazzfestivalen vid Mannaminne, Häggvik, blir av i år den 24 juli. – Ja, så...

Vill ge trygghet även till de långtidsarbetslösa

LÄNET Nu kräver de stora fackliga organisationerna krafttag mot långtidsarbetslösheten. Man anser att allt för många går arbetslösa ett år eller längre. Något som inte är bra för...
Sport