Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Tuff start för nyöppnad godisbutik på torget

Jack Kindgren hann bara ha öppet i tre dagar innan det blev inbrott i godisbutiken. Men han låter sig verkligen inte nedslås.
– Det här är vad jag kan och alla gillar ju godis, säger han.

KRAMFORS · Published nov 24, 2018 at 11:15

Godishörnan är inrymd i före detta väskaffären och vägg i vägg med Henrikssons Blommor vid torget i Kramfors.

– Jag är jättenöjd med lokalen och läget. Här är det nära till allt.

Det nesliga inbrottet var en ny upplevelse för Jack Kindgren. En förbipasserande slog larm och polisen kunde gripa en ung gärningsman misstänkt för inbrottet. En del av stöldgodset återbördades direkt.

Sötsaksbranschen kan han utan och innan. Först från Solna konfektyr och sedan som assisterande butikschef för en godisbutik i Stockholm. Erfarenheten har lärt honom vad som funkar och kontakten med människor gillas skarpt.

Svenskar tillhör världseliten i att äta godis, ungefär 15 kilo per person och år. Jack Kindgren har tänkt nischa in sig genom att ha ett brett godissortiment med bland annat sockerfritt. Målet är att ta in praliner och kunna erbjuda cellofaninslagna korgar på beställning.

Butiken är en dröm Jack förverkligar och ett sätt att få jobb i kommunen där hustrun Ann-Marlene har sina rötter. I familjen ingår fem barn och fiske är ett gemensamt fritidsintresse. Idylliska Icktjärn en favorit.

Små men ändå viktiga steg i rätt riktning

ÖRNSKÖLDSVIK I vintras blev Örnsköldsvik samiskt förvaltningsområde och kommunen lovade leva upp till förväntningarna. – Jag är väldigt glad att kommunen sträckt sig så långt och...

Sollefteå måste spara jättebelopp

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun måste spara 100 miljoner på en treårsperiod. För att lyckas med det krävs stora besparingar. Nu har kommunens tjänstemannaledning tagit fram många...