Onsdag 16 oktober 2019

Nordsverige

Tuff start för nyöppnad godisbutik på torget

Jack Kindgren hann bara ha öppet i tre dagar innan det blev inbrott i godisbutiken. Men han låter sig verkligen inte nedslås.
– Det här är vad jag kan och alla gillar ju godis, säger han.

KRAMFORS · Published nov 24, 2018 at 11:15

Godishörnan är inrymd i före detta väskaffären och vägg i vägg med Henrikssons Blommor vid torget i Kramfors.

– Jag är jättenöjd med lokalen och läget. Här är det nära till allt.

Det nesliga inbrottet var en ny upplevelse för Jack Kindgren. En förbipasserande slog larm och polisen kunde gripa en ung gärningsman misstänkt för inbrottet. En del av stöldgodset återbördades direkt.

Sötsaksbranschen kan han utan och innan. Först från Solna konfektyr och sedan som assisterande butikschef för en godisbutik i Stockholm. Erfarenheten har lärt honom vad som funkar och kontakten med människor gillas skarpt.

Svenskar tillhör världseliten i att äta godis, ungefär 15 kilo per person och år. Jack Kindgren har tänkt nischa in sig genom att ha ett brett godissortiment med bland annat sockerfritt. Målet är att ta in praliner och kunna erbjuda cellofaninslagna korgar på beställning.

Butiken är en dröm Jack förverkligar och ett sätt att få jobb i kommunen där hustrun Ann-Marlene har sina rötter. I familjen ingår fem barn och fiske är ett gemensamt fritidsintresse. Idylliska Icktjärn en favorit.

Alkohol är en orsak till cancer

ÖRNSKÖLDSVIK Alkohol är den klart största riskfaktorn för bröstcancer bland kvinnor och största enskilda riskfaktorn för tjocktarmscancer för både kvinnor och mängd. I...

Teaterförening vann stort

KRAMFORS Full pott. Det blev resultatet för Höga Kusten Teaterförening vid Joyfest, den stora internationella teaterfestivalen i Kiev.

BB Sollefteå diskuterades på Centerstämman

SOLLEFTEÅ Sollefteå har varit exempel när Centern ställde sig bakom barnmorskeledda kliniker på sin stämma.

Tusenlappen är nivå för bistånd

ÅNGERMANLAND I runda slängar kring tusenlappen. Där ligger nivån för kommunernas bistånd per invånare om det räknas för Ångermanland totalt. Mellan Ångermanlands olika kommuner...