Söndag 24 januari 2021

Nordsverige

Maskinparken är förstärkt och det finns fordon i reserv meddelar Kramfors kommun. Foto: SUSANNHE MELIN

Så agerar kommunen i snöovädret

Det ymniga snöfall som i kombination med hård vind befaras ge stora samhällsstörningar är i full gång i Kramfors. Kommunen har fattat ett antal beslut för att rida ut stormen.

KRAMFORS · Published jan 11, 2021 at 17:50

Följade beslut gäller tisdag 12 januari.

Alla skolskjutsar ställs in. För övrigt har Din Tur ställt in alla kollektiva bussresor utom i Ånge kommun.

Förskola och fritidshem håller öppet eftersom det anses viktigt med tillsyn för att kunna bedriva andra verksamheter. Rekommendationen är dock att de elever som inte behöver använda sig av verksamheterna avstår.

Grundskola F-6 håller öppet för de elever som vill komma till skolan för tillsyn. Den ordinarie undervisningen läggs ner under tisdagen, så elever som kan vara hemma uppmuntras till det. Idag, måndag 11 januari, påbörjades partiell fjärrundervisning för årskurs 7-9. Högakustenskolan frångår sitt schema för morgondagen och låter alla elever omfattas av fjärrundervisning. Gudmundråskolan har fjärr- och distansundervisning samt viss undervisning på plats.

Gymnasieskolan fortsätter med fjärrundervisning. De inställda skolskjutsarna gör att elever som enligt planeringen ska vara på skolan inte kan ta sig dit på det sättet. Särskolans elever och vårdnadshavare får information direkt från skolan.

Tekniska avdelningen har tillsammans med sin utförande entreprenör planerat för att börja ploga gator, vägar och ytor som kommunen ansvar för klockan 20 ikväll. Planen är att börja med vägar och gator och sedan ta sig an gång- och cykelvägar samt andra ytor.

Riksväg 90 och dess trottoarer samt E4 ingår i Trafikverkets avtal. Det finns även privata vägar som snöröjs genom till exempel vägföreningars försorg.

Hemtjänsten påverkas mest av snöoväder. Bland annat så har extra resurser har kallats och bilarna är fulltankade.

Bokbussens tur 11 som skulle gått på tisdag blir uppskjuten till torsdag 14 januari istället. Biblioteket telefonöppettider är mellan 09.00-14.00 istället för som vanligt från 09.00-18.00.

Fler nyheter från Kramfors och Ångermanland

Snökaoset i Ådalen

KRAMFORS Kommunerna i Ångermanland hade knappt hunnit återhämta sig efter förra veckans snöoväder innan det var dags igen. SMHI har gått ut med en klass 2-varning och under...
Nordsverige rekommenderar

Omhäktning i mordmål

SOLLEFTEÅ På måndagen omhäktades den 47-åriga kvinna som är misstänkt för mord på en 71-årig man i en by öster om Ramsele under nyårshelgen. En 51-årig man och en 53-årig man...

Förberedd för snösmocka

KRAMFORS Vita berg börjar torna upp sig i Kramfors. När det blir för trångt i stan av snö hamnar den på snötippen i Brunne. Snötippen är sista länken i en kedja för att göra...

Covid-19 pausar undervisning

ULLÅNGER Undervisningen pausas på Ullångerskolan torsdag 21 januari och fredag. – Vi har idag ett antal konstaterade fall av covid-19 i personalgruppen och ytterligare några...