Söndag 9 augusti 2020

Nordsverige

På Amerikakafétiden då det begavs. Ägarparet Carina Östlund och Lasse Hällström samt Natalie Lundqvist. Foto: SUSANNHE MELIN

Pizzeria tar över tom lokal i Bollstabruk

Klassisk god grillmat med amerikanska förtecken. Det var den smakfulla affärsidén med kaféet i den gamla BP-mackens lokal i Bollstabruk. Efter att ha stått tom ett långt tag kan Nordsverige berätta att Kalles pizzeria kommer att flytta in.

BOLLSTABRUK · Published jun 8, 2020 at 15:50

Ortens pizzeria har putsat och fejat för att byggnaden ska passa deras inriktning.

Lokalen är liten med en stor smakupplevelse sitter i väggarna där förra ägarna Carina Östlund och konstnären Lasse Hällström skapade ett matställe med amerikanska fläktar och med en specialhamburgare som skulle kunna locka upp Elvis Presley ur sitt gravkapell i Memphis.

Återstår nu att se huruvida rockkungens hamburgare drypande av krämig coleslaw ersätts med nya ägarens mer pizzabetonade meny med dagens rätt och flera alternativ.

Med tanke på den rådande coronasitiationen har Kalles deklarerat att man såklart kan beställa mat för take away. Och att man kommer ut med maten om så önskas.

Under avdelning kuriosa kan nämnas att snabbmatens segertåg under 1900-talets andra hälft hänger ihop med förändrade konsumtionsmönster efter andra världskriget. Levnadsstandarden höjden, arbetstiden minskade och innebar större utrymme för fritid där snabbmatsätandet passade in i effektivitetstänket.

Trygghetsboende närmare en lösning

Nordingrå Görel Thurdin skulle vid 78 års ålder kunna ta det väldigt lugnt tillsammans med maken Ernst i idylliska Bönhamn efter en mycket framgångsrik karriär inom det...

Snart möjligt flyga igen

KRAMFORS Den 10 augusti kör flygtrafiken igång på Höga Kusten Airport igen. Efterlängtat inte minst bland lokala företagare som behöver åka till Stockholm. – Vi kör en tur om...
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport