Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Vackra Lome Storm torde bli en av påskaftonens favorittippade hästar. Foto: PRIVAT

Nordsveriges nya lopp

100-årsfirande Nordsverige profilerar under detta år i omgångar Ådalens Travsällskap och deras verksamhet på Arena Dannero.
– Vi har ett stort läsarintresse kring travsporten, förklarar tidningens redaktör Maria Boström vars Nordsverige står värd för påskaftonens första lopp på Dannerotravet.

NYLAND · Published apr 20, 2019 at 11:15

Inför årspremiären på Dannero 30 mars hade, som läsarkretsen säkerligen noterade, tidningen ett antal temasidor kring Arena Dannero.

– Fortsättning följer med upplägget, då både inför Midnattstravet och inför V75 med Kallblodsklassikern i augusti. Sen har vi också ett marknadssamarbete med Danneros verksamhet, berättar Maria Boström.

100-årsfirande Nordsverige står för första gången värd för ett travlopp, då första loppet i dag lördag. Det handlar om ett kallblodslopp för hästar med maximalt 225.000 kronor på kontot med trevliga 30.000 i förstapris.

– Extra roligt är det självklart att loppet blev fullt med maximalt 15 hästar utspridda på tre startvolter.

Grunddistansen är 2140 meter varifrån två hästar startar, bland annat obesegrade fyraåringen Lome Storm som tränas av Öystein Tjomsland och körs av Ulf Ohlsson. Hingsten kom inte igång med tävlandet i fjol, men har i år gjort tre starter och vunnit samtliga där det nu blir första gången Lome Storm startar från medeldistansen 2140 meter.

Lome Storm är tillsammans med Slotts Elden fältets yngsta hästar och även om vi räknar med att Lome Storm blir favoritspelad ska vi veta att det bakifrån kommer ett gäng travare med bättre rekordtider än Lome Storms 32.3 satt över kortdistansen 1640 meter.

Två hemmahästar selas till start i Nordsveriges lopp, Gunilla Lindströms Slotts Elden som körs av Ingvar Nyberg och Lina Melins Mana Estelle med Ulf Eriksson i sulkyn.

Vilken häst, kusk, ägare och skötare – samtliga uppmärksammas av Nordsverige – som vinner första travloppet i Nordsveriges färger får vi veta nu på påskafton.

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...