Fredag 10 april 2020

Nordsverige

Delar av de engagerade i motorklubben Coast League Cruisers vars nya lokal invigdes under helgen i centrumhuset i Ullånger. Foto: PRIVAT

Motorklubb i nya lokaler

Efter idogt renoverande kunde äntligen motorklubben Coast League Cruisers inviga sina nya lokaler i centrumhuset i Ullånger.
– Nu har vi någonstans att umgås och husera, vilket betyder jättemycket, säger ordförande Kristoffer Thun.
Visionen är att få till en verkstadsplats och förvaring av fordon vintertid.

ULLÅNGER · Published mar 18, 2020 at 11:15

Lokalen på baksidan av brandstationen inrymmer kök, rum med tv och en bar. Rockabillytemat med schackrutiga inredningsdetaljer är klockrent.

Föreningen med 50-talet medlemmar bildades 2016 och arbetsinsatsen som nedlagts på lokalen kan knappast överdrivas. Renoveringsbehovet var stort och det mesta har man gjort själva.

Att motorintresset i bygden formligen exploderat märks inte minst på Ullångersdagen med cruising som senaste gången lockade 1 500 besökare och cirka 200 bilar.

I sommar anordnas den femte upplagan och under juli månad återkommer de populära torsdagsträffarna.

Knepet bakom de lyckade evenemangen är att ha något för alla, oavsett ålder. Till exempel hoppborg för barn och bumperbollar till lite äldre, plus varierad mat. På cruisingen är det inte bara klassiska amerikanare som får priser utan även Epa-traktorer.

– Folk tar med sig brassestolar och kaffetermos och kantar gatorna. I Ullånger har jag genomgående känt av en patriotism, folk går på Coop för att stötta, använder banken i byn och handlar på järnaffären även om det kanske är lite dyrare. Det finns en anledning varför vi har så mycket näringsliv, konstaterar Kristoffer Tun.

Vanvård av katt i Kramfors

KRAMFORS Mager, tovig och ofta ensam. En katt hos en vårdtagare i Kramfors riskerar att fara illa och därför har personalen gjort en lex Maja-anmälan till länsstyrelsen.

Skarpt brev till myndighet

SOLLEFTEÅ Migrationsverket glesar ut i asylboendena för att minska risken för smittspridning. Detta har föranlett en sträng skrivelse till Migrationsverket från Sollefteå kommun....

Flyttade på coronasmittad

MELLANSEL Glesare på asylboenden minskar smittspridningen. Det är Migrationsverkets inställning i coronatider, vilket föranlett förflyttning av asylsökande. Därav har myndigheten...

Äldre får pausa träningskort

KRAMFORS Alla över 70 år erbjuds att pausa sina tränings- och badkort på Bollstahallen och Ådalshallen. – Det är första gången vi gör så här och anledningen är...