Tisdag 23 april 2019

Nordsverige

Micael har gett anrika Stadt i Kramfors nytt liv

2014 påbörjade Micael Gabrielsson förvandlingen av Stadshotellet i Kramfors. Från att ha varit en tragisk syn är den nu ett hus med dygnet runt-öppet gym och en renoverad hotellanläggning med 23 rum, 37 bäddar, konferenslokal och en relaxavdelning med bastu och spa-bad.
Inom en snar framtid kan det bli klart med arrendator av restaurangdelen och det senaste tillskottet är Whiskykällaren.

KRAMFORS · Published dec 2, 2018 at 11:15

Hotellverksamheten har god beläggning och gymmet är välbesökt. Nu trappar Micael upp. Eller, rättare sagt, öppnar portarna en trappa ned.

För det är i källaren som det nya och spännande finns. Whiskykällaren.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse och hur många timmar jag lagt på att få de här lokalerna i ordning och fixat all inredning, vågar jag inte tänka på. Inte heller på alla ton av grus och betong som jag tillsammans med vänner fraktat bort för att skapa de ytor där rummen finns idag, säger han.

Det som är Whiskykällaren består av flera rum, för att njuta av livets goda, ha möten, träffa andra med samma intressen eller representera.

Putsade tak och sandblästrade väggar ska skapa en genuin källaratmosfär, på golven finns det stenplattor och singel, det är gott om engelskinspirerade fåtöljer och väggfasta ljusstakar med levande ljus.

I ett hålrum står en riddarrustning bakom galler, i ett annat av rummen fylls långsidan av ett terrarium med gröna växter och några exotiska ödlor.

På väggarna hänger tavlor med bilder av whiskydestillerier från olika delar av världen, vars ramar Micael specialtillverkat.

Fastighetsägaren har på egen hand även svetsat ihop de hyllor där alla skåp finns, som medlemmar - privatpersoner, grupper och företag - får hyra och förvara sina drycker i.

– Totalt finns det 52 skåp och så snart de första tolv är uthyrda öppnar Whiskykällaren officiellt. Intresset är stort, säger Micael.

Micael Gabrielssons nästa plan är att hitta en arrendator till restaurangen han vill bygga upp.

– Jag har ett par intressenter som jag för samtal med, men jag är noga med att det ska bli enligt ett riktigt bra koncept, säger han.

Det innebär till exempel engelsk stil, en meny som domineras av kött, mat av hög kvalitet och dessutom ska den visa sport varje dag.

– Den typen av restaurang saknas i Kramfors och kombinationen av hotell, Whiskykällaren och en topprestaurang är perfekt, säger Micael.

Stadshotellets lokaler är från slutet av 1800-talet och för att ge Whiskykällaren en extra attraktion, har Micael fått Carl-Gerhard Lindberg att skapa en fototapet med bilder från Kramfors från förr.

– Det ska också göras ett häfte med texter till varje bild. Den här väggen kommer många att fastna framför och fascineras av!

Brandsommar kraftsamlar

GULLÄNGET Tydligt är att förra sommarens torka och omfattande skogsbränder skrämt upp markägarna ordentligt. Det var i vart fall sprängfyllt på Gnistan i Örnsköldsvik och extra...

Inventering av avlopp avbryts

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun avbryter den stora avloppsinventeringen. Majoriteten i Sollefteå kommun stoppar den stora avloppsinventeringen i Sollefteå kommun. Tillsyn av enskilda...

Årets Reselebo tror på en ljusnande framtid

RESELE – Jag och många med mig tror att idrottsföreningen har en roll att spela på landsbygden för att bidra till att Resele skall vara plats man vill bo på. Det säger Göran...